Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Bruce Springsteen till Ullevi

Bruce Springsteen är klar för två konserter i Sverige nästa år – den 24 och 26 juni spelar han på Ullevi i Göteborg. Senaste gången "The Boss" besökte Sverige var 2016, då han genomförde tre spelningar i Göteborg.

Med sig på världsturnén har han, som oftast, E Street Band, med bland andra Roy Bittan, Nils Lofgren, Stevie Van Zandt, Patti Scialfa och Jake Clemons i uppställningen.

Turnén 2023 är den första för Bruce Springsteen och E Street Band sedan The River Tour som avslutades i Australien 2017.

"Efter sex år ser jag fram emot att få träffa våra fantastiska och lojala fans nästa år. Och jag ser fram emot att återigen dela scenen med legendariska E Street Band. Vi ses därute nästa år – och bortom det", säger Bruce Springsteen i ett pressmeddelande.

Tre kvällar på Ullevi 2016

Senast Bruce Springsteen stod på Ullevis scen var 2016, då han spelade tre sommarkvällar: 25 juni, 27 juni och 23 juli. Publiksiffrorna låg runt 63 000 och bandet spelade till en bit efter midnatt.

Under junibesöket passade Springsteen med band på att fira midsommar i Göteborgs skärgård på en båt tillsammans med Leif Mannerström. När kocken fick frågan om det blev någon ”Små grodorna” svarade han ”Ha ha, nej fan heller!”

Nästa år ligger den första konserten på midsommardagen och den andra på måndagen efter midsommarhelgen. Biljetterna till konserterna släpps den 30 maj klockan 10.

LÄS OCKSÅ: Springsteen skalar av sig alla sina masker på Broadway

LÄS OCKSÅ: Därför är Bruce Springsteen fortfarande en älskad artist

LÄS OCKSÅ: Recension: Bruce Springsteen – ”Letter to you”

LÄS OCKSÅ: Recension: Bruce Springsteen - Ghosts