Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Brittiska kungafamiljen kan stämma Netflix

Brittiska kungahuset kan stämma Netflix för ”The Crown”, skriver Expressen. Vänner till kungafamiljen ska ha oroat sig över hur kungligheterna porträtteras i tv-serien och kontaktat advokater.

Netflix serie ”The Crown” har sedan premiären 2016 blivit omåttligt populär. I förra säsongen, nummer fyra i ordningen, gjorde också prinsessan Diana entré.

Förhållandet mellan Diana Spencer och prins Charles har sedan det inleddes i verkligheten varit ett minst sagt hett omdebatterat ämne. När ”The Crown” även tog upp förhållandet i serien väcktes frågan åter om hur den verkliga kungafamiljen egentligen känner för att porträtteras i tv-serien.

Netflix har tidigare hävdat att det inte funnits påtryckningar från det brittiska kungahuset om att markera i varje avsnitt att serien är fiktion. Nu skriver Expressen att den brittiska kungafamiljen kan stämma Netflix för förtal.

LÄS MER: Recension: ”The crown”, säsong 4

Kan stämma ”The Crown”

Advokater ska ha slagit fast att det kan finnas skäl för en stämning, enligt tidningen. Drottningen ska även ha mottagit råd om förtalsprocesser.

Det ska vara nära vänner till kungafamiljen som varit oroliga över hur kungligheterna kan komma att gestaltas i nästa säsong, och som därför kontaktat Farrer & Co och Harbottle & Lewis, en advokatfirma som drottning Elizabeth tidigare ska ha använt sig av, skriver Expressen.

Den femte säsongen av ”The Crown” har premiär om ett år och kommer bland annat att ta upp skilsmässan mellan prins Charles och prinsessan Diana. Det ryktas även om att den tv-intervju som gjordes med Diana Spencer 1995 kommer att få ett eget avsnitt. I den uppmärksammade intervjun berättade prinsessan om hur hennes make varit otrogen. Prins Charles har tidigare bett om att intervjun aldrig ska visas igen, skriver Expressen.

LÄS MER: Därför längtar vi efter kostymfilmernas värld

LÄS MER: Lika som bär: Kristen Stewart och prinsessan Diana

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.