Ett brandlarm på Sveriges Radio orsakade på tisdagsmorgonen ett sändningsuppehåll för P1 Morgon.
Ett brandlarm på Sveriges Radio orsakade på tisdagsmorgonen ett sändningsuppehåll för P1 Morgon. Bild: Jessica Gow/TT

Brandlarm på Sveriges Radio – P1 Morgon inställt

Ett brandlarm tvingade Sveriges Radios morgonprogram att avbryta mitt i sändning. Programledarna flyttade till en säker lokal och fortsatte därefter att sända.

ANNONS
|

Flera Stockholmsmedier rapporterade om brandlarmet som gick i Radiohuset vid Gärdet på tisdagsmorgonen.

Efter att radiolyssnarna vid 06.40-tiden på morgonen fått höra på meddelandet “Ni lyssnar till P1, vi har problem med utsändningen här i P1 men hoppas inom kort kunna sända ut ordinarie program igen. Under tiden lyssnar vi på lite musik”, flyttade sändningsteamet till säkra lokaler och återupptog strax före klockan 07 programmet nerifrån en kulvert.

Då hade sändningen under nästan 20 minuter fyllts med klassisk musik istället för med prat och analyser.

– Vi har haft ett brandlarm här i Radiohuset och har tvingats att lämna vår vanliga studio och befinner oss nu i källaren, i kulvertarna, så det blir lite improviserat, sade programledaren Håkan Widman när P1 Morgon återvände i radion.

ANNONS

Presschef Claes Bertilson bekräftar för TT att det har varit ett brandlarm.

– Jag vet inte så mycket mer just nu, vi håller på att skaffa oss mer information, säger han.

Senare visade det sig att någon brand inte uppstått.

– Jag tror inte att det har undgått någon av våra lyssnare att vi har haft lite problem den senaste timmen. Det är en detektor i ett rum som gav utslag, men det fanns alltså ingen brand, sade en nyhetsuppläsare vid 07.30-tiden.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS