Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

David Eberhard övertygar inte GP:s recensent.
David Eberhard övertygar inte GP:s recensent.

Bräker föråldrat om biologi och genusvetenskap

David Eberhards vinterprat i P1 är ungefär som allt annat han har gjort: skenbart provokativt och föråldrat, menar Jonathan Bengtsson.

Kan någon berörd snälla informera David Eberhard. Bara ett kort, rent mail. Ett par rader. Hur innerligt skåningen än försöka förmedla bilden av sig själv som vilde, så kommer det inte att gå. Kan någon försöka nå in i honom med detta. Han är ingen giftig rebell med läderjacka och pomada i håret.

Framför allt har föreläsaren och läkaren Eberhard inte presenterat något material av väsentlig brännkraft på cirka tio år.

Han tröskar fortfarande runt i vallgraven och råmar om biologiska perspektiv. Som om han har suttit hukad inne i en liten plåtlåda medan årstiderna runnit bort över honom.

Hans vinterprat är på flera vis likt hans sommarprat, som i sin tur är likt allt annat som Åkarp-sonen har begått. Här presenterar David Eberhard saker David Eberhard tror att man inte får säga. Här talar han om genusvetenskap som ett minfält, om de patriarkala strukturerna som någonting vänstern drömt fram.

Allt han formulerar är precis lika föråldrat som den mest toppridna form av feminism Eberhard själv försöker angripa. Jag vet ärligt talat inte varför han får breda ut sig över 90 minuter. Även musiken är underkänd. Han intervjuar dock Martina Montelius, hon är lätt sympatisk. Annars skit.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.