Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Bosse Sundström peppad inför Göteborgs-Postens julkonsert

Augustifamiljen med gäster spelar för Stadsmissionen på GP:s julkonsert.
– Att Mia Skäringer och Bo Sundström vill vara med känns bra på flera sätt. Inte minst har de texter som passar både med julens och Stadsmissionens budskap - att ta hand om varann, säger Stefan Sporsén.

Det är andra året på raken som Augustifamiljen gör en julkonsert i samarbete med Göteborgs-Posten. I fjol var man på ett tomt Storan, men i år flyttar vi in på ett utsålt Pustervik.

Konserten är den 16 december och visas sedan på gp.se från den 21 december. Precis som i fjol samlar vi tillsammans med läsarna och tittarna in pengar till Stadsmissionens verksamhet i Göteborg.

– Det känns bra att göra det för Stadsmissionen, och sedan gillar jag dessutom att lira på Pustervik, säger Bosse Sundström från Bo Kaspers orkester som gästar tillsammans med Mia Skäringer, Theodor Jensen och Lovisa Samuelsson.

– När Augustifamiljen hör av sig lystrar jag. Det är ett roligt gäng att träffa och att lira med. De har den där speciella bandkemin och är verkliga musikanter.

Bo Kaspers aktuella med julskiva

Bo Kaspers orkester är dessutom aktuella med sin första julplatta - ”I denna mörka vintertid”.

– Det blev egentligen inte så mycket att jag skrev jullåtar, utan snarare att den här tiden känns saknaden efter mamma och pappa och lillbrorsan. Men också i kombination med lite av den där pirriga julkänslan som finns kvar sedan barndomen. Och så förstås de blandade känslorna inför nyårsafton. Det är en bra grogrund för texter kring förhoppningar och existentiell kris, säger Bosse Sundström.

Fakta: GP:s julkonsert 2021

Var och när: 16/12 på Pustervik (utsålt) och på gp.se från 21/12

Med: Augustifamiljen, Bosse Sundström, Mia Skäringer, Theodor Jensen och Lovisa Samuelsson.

Av: Konserten arrangeras, produceras och sänds av Göteborgs-Posten i samarbete med Göteborg & Co och Julstaden Göteborg.

Till förmån för: Göteborgs Stadsmission. Swisha till 90 01 702 och skriv ”GP Jul” i meddelanderaden.

Det blir första gången som Bosse Sundström träffar Mia Skäringer men han har fått lite förhandsinformation om att hon har tolkat några av orkesterns låtar live. Tillsammans ska man göra en duett av Bo Kaspers ”Håll ut”.

– Att Mia Skäringer och Bo Sundström vill vara med känns bra på flera sätt; det är vänner till oss, de har sån enormt fin ton och musikalitet - och inte minst har de texter som passar både med julens och Stadsmissionens budskap - att ta hand om varann, säger Augustifamiljens Stefan Sporsén och fortsätter:

– Energin och närvaron från Theodor Jensen och Lovisa Samuelsson gör att detta känns super - det kommer bli en fin kväll!

Swisha till Göteborgs Stadsmission

Intäkterna från biljettförsäljningen går till Göteborgs Stadsmission, i samband med konserten kommer såväl publik som tittare ges möjlighet att swisha ytterligare bidrag. Dessutom tar artisterna med sig personliga julklappar som auktioneras ut till förmån för Stadsmissionen.

– Vi möter ensamhet, hemlöshet och fattigdom varje dag i våra verksamheter. För människor som har det svårt i vanliga fall blir julen en extra stor stress. Särskilt för föräldrar i fattigdom, som så klart vill kunna ge sina barn en fin jul, säger Tomas Carlström, marknads- och kommunikationschef på Göteborgs Stadsmission.

– Vi är enormt tacksamma för GP:s initiativ till en julkonsert och insamling, det ger fler barnfamiljer i Göteborg en möjlighet till en gladare jul”.

Konserten arrangeras, produceras och sänds av Göteborgs-Posten i samarbete med Julstaden och Göteborg & Co.

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev!

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.