Olivia de Havilland har avlidit, 104 år gammal.
Olivia de Havilland har avlidit, 104 år gammal. Bild: Thibault Camus

"Borta med vinden"-stjärnan död

”Borta med vinden”-skådespelaren och tvåfaldiga Oscarsvinnaren Olivia de Havilland har avlidit. Hon blev 104 år gammal.

ANNONS
|

Skådespelaren Olivia de Havilland är död, rapporterar TMZ. Hon var den sista levande skådespelaren från ”Borta med vinden”, där hon spelade Melanie Hamilton Wilkes. Totalt har hon spelat i 49 filmer.

Hon är bland annat känd för sina roller i Captain blood, Robins Hoods äventyr, To each his own och The Heiress. För de två sistnämnda har hon vunnit Oscar för bästa kvinnliga huvudroll.

Olivia de Havilland porträtteras av Catherine Zeta-Jones i tv-serien ”Feud”. Men manuset ledde till en verklig tvist eftersom de Havilland inte var nöjd med hur serien porträtterade henne och den ofta dåliga relationen med systern Joan Fontaine.
Olivia de Havilland porträtteras av Catherine Zeta-Jones i tv-serien ”Feud”. Men manuset ledde till en verklig tvist eftersom de Havilland inte var nöjd med hur serien porträtterade henne och den ofta dåliga relationen med systern Joan Fontaine. Bild: TT

Tilldelades Walk of fame-stjärna

På 80-talet fortsatte hon sin skådespelarkarriär i flera tv-serier, och vann en Golden Globe för sin roll i tv-filmen ”Anastasia: The Mystery of Anna”. Innan dess spelade hon också i flera Brodway-uppsättningar. Bland annat i Candida och Romeo och Julia.

ANNONS

1960 tilldelades Olivia de Havilland en Hollywood Walk of fame-stjärna.

Hennes 90-årsfest arrangerades av Academy of Motion Picture Arts & Sciences, arrangörerna bakom Oscarsgalan.

Sedan 60-talet var Olivia de Havilland bosatt i Paris. Hon blev 104 år gammal.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS