Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

 Bild: Matt Sayles
Bild: Matt Sayles

Bob Dylan förbjuder alla mobiltelefoner i Scandinavium

Det blir inga selfies eller filmer för sociala medier när Bob Dylan kommer till Scandinavium. Samtliga i publiken måste låsa in sina telefoner innan de släpps in i arenan.

Yondr lanserades i Kalifornien 2013 av entreprenören Graham Dugoni och har sedan dess använts på framförallt shower med stora stand up-stjärnor som inte vill ha sina rutiner spridda på Youtube, men även av Madonna på hennes senaste inomhusturné.

Konsertbesökaren ombeds placera sin mobil i det speciella Yondr-fodralet när de går in. Mobilen får man ta med sig, men den går inte att använda så länge den ligger låst i fodralet. För att låsa upp paketet måste man ta sig till en särskild upplåsningszon där personalen hjälper till att befria mobilen.

Såhär skriver arrangerande Live Nation på sin hemsida:

”Efter flera telefonfria konserter på de senaste turnéerna tror vi att det bidrar till en bättre upplevelse för besökarna. Våra ögon öppnar sig lite mer och våra sinnen blir allt skarpare när vi lägger bort mobiltelefonen. Detta är obligatoriskt (med medicinska undantag för de som förlitar sig på sin telefon för behandling).”

Chris Rock först ut med Yondr i Göteborg

Upplägget med Yondr har tidigare använts när komikern Chris Rock var i Scandinavium 2017.

”Scandinavium har under Chris Rocks gig blivit en tidkapsel från 1970-talet. Publiken ombeds att lägga sina mobiltelefoner i tygpåsar med lås som bara kan öppnas av vakterna vid utgången. Den som blir kroniskt Instagramnödig och river upp sin påse, riskerar att köras på porten”, skrev GP:s recensent Tobias Holmgren då.

Bob Dylan spelar i Göteborg den 29 september och har sedan länge totalt fotoförbud på alla sina konserter.

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.