Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Björn Ulvaeus har stämt byggbolaget Peab och kräver 896 000 kronor i ersättning. Bild: Fredrik Sandberg/TT
Björn Ulvaeus har stämt byggbolaget Peab och kräver 896 000 kronor i ersättning. Bild: Fredrik Sandberg/TT

Björn Ulvaeus stämmer Peab

Efter att byggbolaget Peab grävt av en vattenledning tvingade Ulvaeus att lämna sitt hem. Nu kräver han 896 000 kronor i ersättning, skriver Aftonbladet.

Det var i januari 2018 som byggbolaget arbetade nära Abbastjärnans bostad och av misstag grävde av en vattenledning samt skadade en elvärmeledning. Det gjorde att huset, som ligger på en privat ö i Djursholm, blev helt utan el och vatten.

Björn Ulvaeus stämmer nu Peab i mark- och miljödomstolen. Han kräver ersättning på 896 000 kronor eftersom han och hustrun Lena tvingades lämna huset och flytta till sitt fritidshus tills skadan var åtgärdad. Detta enligt en stämningsansökan som lämnades in till Nacka tingsrätt den 6 juli, som Aftonbladet tagit del av.

Redan samma år som skadan skedde fick Ulvaeus 40 000 kronor i ersättning via ett försäkringsbolag. Peab bestred det kravet, med förklaringen att det har varit något ”diffust fel sedan installationen för 20 år sedan som sedan orsakat att fukt trängt in i den avgrävda värmekabeln och orsakat kortslutningen”, skriver Aftonbladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.