Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Cornelia Bjurström slutar till sommaren. Bild: Nicklas Elmrin

Bio Roy letar ny chef

Vem ska ta över efter Cornelia Bjurström på Bio Roy? Just nu söks hennes efterträdare.

Filmvisningar, live-sänd opera från New York och London, sing-a-long, vänförening, regissörssamtal, klassikerserier. Bio Roy har många strängar på sin lyra. Och nu är det dags för förändringar i ledarskapet. Ny verksamhetsledare söks av Folkets hus och Parker, som driver Bio Roy sedan 10 år tillbaka.

Men Cornelia Bjurström, föreståndare sedan 2008, skrattar och intygar att det inte handlar om någon dramatik bakom chefsbytet.

– Nej, jag ska gå i pension. Jag har ju gått lite på övertid, så jag tänkte att det var dags. Jag fyller 67 i vår och slutar till sommaren.

Vad ska du göra i stället har du tänkt?

– Det finns mycket att göra i stället! Jag har ju mycket kunskaper med mig och jag är inte typen som sitter still. Men ingenting är bestämt. Jag ska göra sådant jag har lust till.

Vad tänker du kring din efterträdare?

– Det ska vara någon som kan ta hand om den här pärlan, det är ju en klassisk fin salong med bred verksamhet. Det är jätteviktigt att bevara. Det ska blir spännande att se vem det blir.

Hade du tänkt 2008 att du skulle bli kvar i tio år?

– Ja, det tror jag nog. Jag är en eldsjäl i allt jag gör. Var jag än hamnar går jag in i det med allt jag har. Innan Bio Roy var jag producent för Carl-Einar Häckner i tio år. Jag tycks gå in i saker i tioårscykler.

Läs mer: Bio Roy startar rysk filmserie

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.