Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060  Bild: Henrik Montgomery/TT
Foto: Henrik Montgomery / TT / kod 10060 Bild: Henrik Montgomery/TT

Berättarministeriet flyttar till nya lokaler

Kontraktet med Göteborg stad är påskrivet och nu är det klart - Berättarministeriet flyttar in i Världslitteraturhuset i Gamlestaden till hösten.

Berättarministeriet, som stöttar skolor genom kostnadsfria, kreativa och pedagogiskt utformade skolprogram, öppnade sitt första utbildningscenter i Göteborg i november 2017. Målet är att fler elever ska erövra det skrivna ordet och lämna grundskolan med gymnasiebehörighet.

Nu är det klart att man flyttar in till Världslitteraturhuset på Gamlestadstorget, ett av de nya hus som byggs tvärs över gatan från dagens lokaler. Göteborgs Stad står för en stor del av verksamheten på torget som kommer att rymma både Gamlestadens bibliotek och den nya grundskoleförvaltningen som startar i juli i år.

– Jag ser verkligen fram emot öppningen av Världslitteraturhuset. Det kommer att bli ett lyft för läsandet och kulturen i hela staden. Berättarministeriet, som redan gör en viktig insats för att stötta skolan i Angered och Östra Göteborg, blir en värdefull aktör i den nya miljön,säger Ann-Sofie Hermansson, (S), kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, i ett pressmeddelande.

Maria Wallin, strategisk ledare för Berättarministeriet i Göteborg ser fram emot flytten.

–  Tillsammans med Göteborgs Stad stärker vi vår samverkan för en god och jämlik utbildning. Gamlestadstorget som nu växer fram blir en knytpunkt för utbildning som vi är glada och hedrade över att vara en del av. Tillsammans möjliggör vi förändring!

Invigningen av Berättarministeriet i de nya lokalerna planeras till tidig höst 2018.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.