Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/3

Benjamin går för seger

I år har Benjamin Ingrosso inga dansare med sig. Däremot en ovanligt påkostad ljusskärm. – Jag är stort ett Star Wars-fan och kallar den för lasersvärdsscenen.

Det är en passande beskrivning. Efter en mörk, närmast svart inledning vaknar nämligen Benjamin Ingrossos stora ljusskärm till liv och strålar och blinkar så intensivt att ordet ljusskärm egentligen inte beskriver vad det handlar om.

– Vi har lite olika namn på den, vissa kallar den för solariumscenen, andra för rampen eller som jag, lasersvärdsscenen. Det spelar egentligen ingen roll, det viktiga är att den är effektfull och ser sjukt snygg ut.

Faktum är att 20-årige Benjamin Ingrosso och hans team tror så mycket på sin ljusrigg att de helt har skippat dansare i år, förutom Benjamin Ingrosso då. Det är bara han och riggen.

– Jag ville tänka helt nytt och inte kopiera mitt gamla nummer från förra året. Dessutom är det viktigt för mig som artist att kunna bevisa att jag kan stå själv på scen.

Förra året slutade Benjamin Ingrosso femma i finalen med sin Good lovin'. Ett klart godkänt resultat, men fortfarande är det mamma Pernilla Wahlgren som är familjens främsta Mellostjärna tack vare fjärdeplatsen med Piccadilly Circus 1985.

Dags att slå mamma och bli bäst i familjen?

– (skratt) Ja, kanske det, men jag tänker inte riktigt så. Vi är väldigt peppande i vår familj och stödjer varandra så gott det går.

Då 1985 var Pernilla Wahlgren segertippad och extremt omskriven, inte minst på grund av sitt höga C (fyrstrukna ciss) som hon lade in i slutet av höjningen. Men i finalen fick hon ändå se sig slagen.

Vet du av vem?

– Det var väl Kikki Danielsson? Jo, det var Kikki.

Samma Kikki som Benjamin Ingrosso ställs mot i den här deltävlingen. Så kanske är det äntligen dags för rättvisa och revansch för familjen Wahlgren/Ingrosso, 33 år efter den nesliga förlusten mot Kikki Danielsson och hennes Bra vibrationer.

– Äsch, jag vet inte, jag gillar Kikki! Hon är en av våra största artister och det känns väldigt roligt att få ställas mot, vad säger man ... sådana gamla rävar.

Oavsett hur den där familjefejden slutar siktar Benjamin Ingrosso såklart på att nå en finalplats i Friends arena. Men det är inget han tar för givet, trots att många menar att han i princip redan är finalklar.

– Det är såklart smickrande att folk tror på en, men jag måste fortfarande göra ett bra nummer. Annars kan jag glömma finalen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.