Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Dadi Freyr från Island är en av favoriterna i årets Eurovision song contest. Nu tvingas artisten ställa in sitt live-framträdande i semifinalen, eftersom en av bandmedlemmarna testat positivt för covid-19. Bild: Birta Rán
Dadi Freyr från Island är en av favoriterna i årets Eurovision song contest. Nu tvingas artisten ställa in sitt live-framträdande i semifinalen, eftersom en av bandmedlemmarna testat positivt för covid-19. Bild: Birta Rán

Bandmedlem har corona – Island ställer in Eurovision-semi

Island tvingas ställa in sitt framträdande i morgondagens Eurovision-semi – och i stället tävla med en förproducerad inspelning. Det sedan en musiker i bandet Gagnamagnið smittats med corona.

Artisten Dadi Freyr och gruppen Gagnamagnið framför det isländska bidraget "10 years" i årets Eurovision. Med specialgjorda instrument, originell dans och turkos mjukiskläder har de blivit några av favoriterna inför torsdagens semifinal.

LÄS MER: Dadi Freyr: Inspireras av mammas dans

På onsdagen kom dock beskedet att en av musikerna i bandet testats positivt för covid -19. Det innebär att Island måste ställa in morgondagens liveframträdande i Eurovision-semin, något tidningen Aftonbladet var först med att rapportera om.

Tävlar med förinspelning

Loppet är dock inte kört för Island, som nu i stället kommer att tävla med en inspelad version av låten, från en av repetitionerna.

”En medlem i Gagnamagnið fick ett positivt testresultat nu på morgonen. Tyvärr betyder det här antagligen att vi inte kommer att delta i repetitionerna i dag eller sändningen i morgon och en inspelning från vår tidigare repetition kommer att användas istället”, skriver Daði Freyr på twitter.

Musikern är inte den enda som drabbats av corona i Rotterdam under förberedelserna inför Eurovision. Tidigare har en medlem ur den isländska delegationen – dock inte någon av de medverkande på scenen testat positivt för covid-19. Det samma gäller en medlem ur den polska delegationen.

LÄS MER: Tusse störtdyker hos spelbolagen

Kommer till Göteborg

Eftersom delegationerna från Rumänien och Malta bor på samma hotell som teamen från Island och Polen sattes även de tillfälligt i karantän i väntan på testresultat,.

De har dock fått glädjande besked om att de klarat sig från smitta.

Nästa vår kommer Dadi Freyr spela på Pustervik.

LÄS MER: Här är Tusses största konkurrenter i semifinalen

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.