Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Bakom kulisserna på Lisebergs nya skräckvandring

För första gången kommer en skräckvandring ske utomhus när Lisebergs nyhet "Skogen" invigs under Halloween.
– Det kommer vara mer skräck än någonsin, lovar Sandra Leiknes som vill väcka din värsta mardröm till liv.

Det som under sommaren är den vackra Lisebergs Lustgård, med rinnande vatten och skön natur, förvandlas under hösten till en plats där Liseberg vill att du ska få möta din värsta mardröm.

– Allt handlar om dina hjärnspöken och rädslan för det okända, där naturliga element spelar en stor roll i upplevelsen, berättar Sandra Leiknes, producent för skräckhusen på Liseberg.

Den nya satsningen är den första av sitt slag i nöjesparken. Tidigare år har det funnits utomhusområden där besökare har kunnat vandra fritt och se på de läskiga aktörerna på håll, nu är du utelämnad i en bana av skrämmande element som det inte går att fly ifrån.

– Det ska kännas äkta och riktigt. Därför är det viktigt att skapa rätt känsla. Ljudet spelar en stor roll, men också synen, dofter och känseln. Allt görs så verklighetstroget som möjligt och resultatet blir en förhöjd upplevelse. Under tiden som man går genom Skogen ska man inte kunna ta sig tillbaks ut i verkligheten, därför är det ännu viktigare att allt känns äkta, säger skräckproducenten Sandra Leiknes.

Målet är att skrämmas, ordentligt

Platsen ligger på en mer avlägsen del av nöjesparken, upp mot berget. Många ungdomar vet inte om att den finns idag, vilket kan bidra till att attraktionen blir extra skrämmande.

– Alla blir rädda för olika saker och i Skogen är det du själv som skapar din rädsla och förväntningar, förklarar Sandra Leiknes. När det är mörkt blir allt i Skogen ont på något viss.

Den femte upplagan av Halloween på Liseberg har fem skräckhus och två skräckområden.

Premiären är den 11 oktober och satsningen pågår i 16 dagar. Skräckhusen och skräckområdena öppnar kl 19 på kvällen, men områdena är väl avgränsade för att den lättskrämda ska veta var hen ska hålla sig borta.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.