Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bästa rocken under Way out west

Inför Way out West listar GP de bästa artisterna och banden genre för genre. Först ut är rockmusiken du inte får missa under festivalen.

PALE HONEY

Pale Honey bildades i Göteborg 2013. Efter det har karriären pekat spikrakt uppåt. Med en rad turnéer i Europa och P3-guld-nomineringar har duon bestående av Nelly Daltrey och Tuva Lodmark fortsatt ta ny mark på rockkartan. Med en sparsmakad uppsättning bestående av endast trummor och gitarrer låter Pale Honey dynamiken ta plats tillsammans med sina karaktäristiska riff.

STAY OUT WEST, TORSDAG

DREAM WIFE

2016 etablerade sig Dream Wife som ett av Storbritanniens mest hajpade band. I januari i år kom deras självbetitlade debutalbum. Med sin punkdiscodoftande rock och feministiska budskap förvaltar de med den äran arvet från 90-talets riot grrrl-rörelse.

STAY OUT WEST, LÖRDAG
Bild: Adam Ihse/TT
Bild: Adam Ihse/TT

PATTI SMITH

I Frankrike är hon riddare av Konst, i USA är hon invald i Rock n’ Roll Hall of Fame och hon har tilldelats The National Book Award för hennes självbiografi Just Kids. Ta chansen att se en legendar i ordets rätta bemärkelse. Under denna turnén bjuder Patti Smith på en cocktail fullmatad med rock, poesi som spänner över hela hennes karriär.

WAY OUT WEST, TORSDAG

KING GIZZARD & THE LIZARD WIZARD

Bandet med det tungvrickande namnet har beskrivits som det bästa psych-rockbandet på åratal, deras konserter brukar inte vara underlag för att tvivla på det påståendet. Australiensarnas spelningar brukar vara av den mer sinnesutvidgande sorten. De senaste åren har de producerat musik i en vansinnig takt. Mellan 2013 och 2015 lyckades de släppa två album per år oför att 2017 toppa det med hela fem album. Det sista när det bara återstod några timmar av året.

WAY OUT WEST, FREDAG
Bild: Cara Robbins
Bild: Cara Robbins

ALEX CAMERON

Som att gå på en Springsteen-konsert i miniformat. Australiensaren Alex Cameron vet hur man underhåller en publik, det tajta bandet som ackompanjeras av saxofon och Alex sprudlande scenpersonlighet dundrar på till dess att inte en människa kan stå still.

STAY OUT WEST, FREDAG

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.