Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Bästa hiphopen under Way out west

Inför Way out West listar vi de bästa artisterna och banden genre för genre. Här är hiphopen du inte får missa under festivalen.
Bild: Amy Harris
Bild: Amy Harris

KENDRICK LAMAR

Sedan Kendrick Lamar debuterade för sju år sedan har det varit tydligt att han vill nå toppen. I dag svävar han ovanför den. Sist han var i Sverige sålde han slut Globen på tre minuter och förutom alla hans miljontals sålda album har hans låtar streamats flera miljarder gånger. Vägen till framgångarna har Kendrick inte tagit via att rada upp hit-album. Snarare har han hela tiden utvecklat sitt artisteri och med framgång utvecklat och vidgat vad hiphop kan vara med konceptalbum och en osviklig förmåga att berätta historier.

WAY OUT WEST, FREDAG
Bild: Courtney Francis
Bild: Courtney Francis

J HUS

J HUS debutalbum Common Sense nämndes i Storbritannien flitigt som ett av årets bästa album när 2017 skulle summeras. Den 22-åriga London-rapparen har haft tio låtar som legat på topplistan i Storbritannien och skivan har hyllats på bägge sidor av Atlanten. Med sin blandning mellan hiphop, afrowave, grime och dancehall är han en av de främsta representanterna för det sound som växt fram i Londons förorter de senaste decennierna

WAY OUT WEST, FREDAG

IAMDDB

22-åriga Diana DeBritos musik är svår att placera i ett fack. Med en hybrid av någon slags trap-soul saltat med jazzig sång symboliserar hon allt som är spännande med dagens urbana musik. IAMDDB, en akronym för I Am Diana DeBrito, från manchester har på kort tid gjort sig ett namn som en av de brittiska öarnas mest spännande artister.

STAY OUT WEST, TORSDAG

NONAME

Rapparen och poeten Fatimah Warner började sin karriär med att delta i olika slampoetry-tävlingar runt om i hemstaden Chicago. 2016 kom debuten Telefone som tog plats på flera tunga årsbästalistor det året. Med en rapstil som har en fot i poesin och den andra i det politiska ackompanjeras hon av jazziga och atmosfäriska beats.

WAY OUT WEST, FREDAG

6LACK

Med sina dåsiga slöa rap har Atlana-baserade 6LACK (uttalas Black) blivit en av hiphopens just nu mest intressanta artister. Den 26-åriga Ricardo Valdez Valentine hade mage att med sitt debutalbum Free 6LACK roffa åt sig en Grammy-nominering. Välförtjänt och välkommet för en artist som fick flera år av sin karriär förstörda av kontraktsbråk med sitt förra skivbolag.

WAY OUT WEST, FREDAG

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.