Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii gjorde sin sista spelning i Sverige på Tallriken i Pildammsparken.  Bild: Björn Lindgren/TT
Avicii gjorde sin sista spelning i Sverige på Tallriken i Pildammsparken. Bild: Björn Lindgren/TT

Aviciis föräldrar tackar sonens fans i öppet brev

Tim "Avicii" Berglings familj skriver nu om sorgen efter världsstjärnan. "Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik."

Sent på måndagskvällen valde Tim Berglings närmaste familj, med mamma Anki Lidén och pappa Klas Bergling, att bryta tystnaden med ett offentligt uttalande där man tackar fansen för allt stöd efter Tim "Avicii" Berglings bortgång.

" Vi vill tacka för det stöd vi fått och alla kärleksfulla beskrivningar av vår son och bror. Vi är så tacksamma för alla som älskade Tims musik och har fina minnen till hans låtar.

Tack för de initiativ som tagits för att hedra Tim, som samlingen på Sergels torg, kyrkklockor som spelat hans musik och tysta minutrar runt om i världen.

Med kärlek,

Familjen"

Uttalandet har offentliggjorts via Aviciis svenska presstalesperson Ebba Lindqvist.

Hittades död i Oman i fredags

Den svenska superstjärnan, låtskrivaren och dj:n Tim "Avicii" Bergling hittades i fredags eftermiddag död på ett lyxhotell i Muskat i Oman. Beskedet chockade inte bara fansen och Aviciis publik utan hela musikvärlden.

KRÖNIKA: Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker.

Under helgen har en lång rad världsstjärnor, bland andra Madonna, skickat sitt deltagande till Tim Berglings föräldrar. I Stockholm hölls en minnesstund på Sergels torg.

Summerburst sörjer sin stjärna

Festivalen Summerburst, där Avicii spelade flera gånger och som snart återvänder till Ullevi i Göteborg har också uttryckt sin sorg, men har i dagsläget inga färdiga planer för en mer organiserad hyllning under årets festival. I ett mejl till GP tidigare på måndagen skrev arrangören Live Nation: "det är verkligen en oerhörd tragedi och vi tänker på hans familj och vänner i denna svåra stund. I nuläget har vi inget planerat."

Tim "Avicii" Bergling blev 28 år.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.