Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Tim
Tim "Avicii" Bergling hedras med en konsert i Friends arena. Bild: Pressbild

Avicii hedras med unik arenakonsert i Stockholm

Ett stort liveband och originalsångarna från Aviciis hits kommer till Friends arena för att hylla Tim Bergling. Alla intäkter ska gå till välgörenhet.

Den 5 december är det dags för "Avicii Tribute Concert for Mental Health Awareness" i Friends arena i Solna utanför Stockholm. Arrangör är stiftelsen Tim Bergling Foundation, grundad av Tim Berglings familj.

På scen finns DJ-vännerna David Guetta och Kygo men också ett liveband med trettio medlemmar som tillsammans vokalister som Aloe Blacc, Rita Ora, Adam Lambert och Sandro Cavazza ska framföra den svenske stjärnans hits.

"Förverkligar Tims dröm"

"Tim hade planer på att hans musik skulle framföras tillsammans med ett stort liveband. Nu förverkligar vi hans dröm och ger publiken och lyssnarna en chans att uppleva Tims låtar på ett helt unikt sätt”, säger pappa Klas Bergling i ett pressutskick

I samma utskick berättas att Tim Bergling Foundation i samband med konserten kommer "att presentera projekt och donationer som kommer att vara i fokus för stiftelsens arbete den närmaste tiden."

LÄS MER: Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker

LÄS MER: Så bra är Aviciis nya album – låt för låt

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.