Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Avicii-biografi kommer nästa år

DN-journalisten och göteborgaren Måns Mosesson skriver den officiella biografin om Tim Bergling.
– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker

Biografin väntas utkomma under 2020 och intäkterna kommer gå till Tim Bergling Foundation och dess arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

Boken skrivs av DN-journalisten Måns Mosesson, ursprungligen från Göteborg. Han har tidigare skrivit om Tim Bergling; dels i ett längre reportage publicerat i DN i vintras, dels i en text inför ettårsdagen av Aviciis bortgång tidigare i april, då han intervjuade närmaste familjen om det gångna året.

I samband med intervjuerna frågade föräldrarna Måns Mosesson om han också ville skriva en heltäckande biografi om sonens liv.

– Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv, säger Måns Mosesson. Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i.

LÄS MER: Aviciis föräldrar tackar sonens fans i öppet brev

Nytt album på väg

Journalisten och författaren Måns Mosesson.. Bild: Kiefer Lee
Journalisten och författaren Måns Mosesson.. Bild: Kiefer Lee

Det var den 20 april 2018 som Tim Bergling hittades död på sitt hotellrum i Omans huvudstad Muskat efter att han tagit sitt eget liv.

Nyligen gavs den postuma singeln "SOS" ut och den 6 juni kommer albumet "Tim" med musik som Bergling jobbade på före sin död.

GP har sökt Måns Mosesson som vill avvakta innan han kommenterar arbetet med boken ytterligare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.