Avicii-biografi kommer nästa år

DN-journalisten och göteborgaren Måns Mosesson skriver den officiella biografin om Tim Bergling.
– Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen, säger Måns Mosesson i ett pressmeddelande.

ANNONS
|

LÄS MER:Avicii gjorde musik för fest och eufori. Nu är allt bara mörker

Biografin väntas utkomma under 2020 och intäkterna kommer gå till Tim Bergling Foundation och dess arbetet med att förebygga psykisk ohälsa och självmord.

Boken skrivs av DN-journalisten Måns Mosesson, ursprungligen från Göteborg. Han har tidigare skrivit om Tim Bergling; dels i ett längre reportage publicerat i DN i vintras, dels i en text inför ettårsdagen av Aviciis bortgång tidigare i april, då han intervjuade närmaste familjen om det gångna året.

I samband med intervjuerna frågade föräldrarna Måns Mosesson om han också ville skriva en heltäckande biografi om sonens liv.

– Det är en otrolig ära att ha fått förtroendet att berätta om Tims liv, säger Måns Mosesson. Jag vill skriva om en musikalisk visionär som genom sitt sinne för melodier blev älskad över hela världen. Det ska samtidigt bli en uppriktig historia som inte väjer för de svårigheter som Tim gick igenom, och som jag tror att många i hans generation känner igen sig i.

ANNONS

LÄS MER:Aviciis föräldrar tackar sonens fans i öppet brev

Nytt album på väg

Journalisten och författaren Måns Mosesson.
Journalisten och författaren Måns Mosesson. Bild: Kiefer Lee

Det var den 20 april 2018 som Tim Bergling hittades död på sitt hotellrum i Omans huvudstad Muskat efter att han tagit sitt eget liv.

Nyligen gavs den postuma singeln "SOS" ut och den 6 juni kommer albumet "Tim" med musik som Bergling jobbade på före sin död.

GP har sökt Måns Mosesson som vill avvakta innan han kommenterar arbetet med boken ytterligare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS