Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Augustifamiljens egna På spåret-favoriter

I tio säsonger har Stefan Sporsén lett På spårets husband Augustifamiljen. Här är bandets egna favoritframträdanden, ett från varje år, med personliga kommentarer av Stefan Sporsén.

Sven Bertil Taube – "Long may you run"


"SB reagerade positivt på vårt försiktiga förslag - han hade lyssnat mycket på Neil Young! Ett underbart trevligt möte med denne mästare som sjöng så vi alla blev rörda."

Freddie Wadling/Sofia Karlsson – "Where the wild roses grow"


"Två enastående – och helt olika – röster som gästade varandras program den säsongen. Det blev en helt sprakande version med ljuvliga Sofia som varit med oss mycket. Freddie was the best. Saknad vän."

Lisa Nilsson – "Danny's Dream"


"Jag träffade Lisa i Sthlm en sen eftermiddag och hon (liksom jag) älskade Lars Gullins 'Danny's Dream' - men hon önskade sig en personlig text till den. Nästa morgon hade hon en färdig superfin, gripande text. Som hon givetvis sjöng enastående. Björn (Almgren) spelar så fin barytonsax på 'Allt under himmelens fäste', som passade snyggt in."

Petra Marklund – "Sounds like a melody"


"Petra var i L.A. ända till inspelningsdagen så allt gjordes samma dag. Hon var jetlaggad och övertrött och sprudlade av energi. En grym dag."

Cyndee Peters – "Peace train"


"Cyndee kom över från New York och fyllde hela studion med värme, sin röst och pure musical joy. Hon styrde och förmanade oss - och verkade älska oss."

Amanda Werne – Rain and tears


"– Jag kan sjunga lite opera också, sade Amanda och sjöng denna bortglömda pärla så MÅNGA människor fick upp ögonen för henne. Det är hon värd. Amanda är toppen på alla sätt!"

The Tallest Man on Earth – "When we were young"


"En av få som varit med mer än en gång. En kär vän och en världsartist som gjorde Adeles låt stor och enormt berörande. En av flera låtar från denna lilla svenska quiz som uppmärksammats i Pitchfork."

Lena Willemark – "Kashmir"


"Ytterligare en skönt otippad (men som alltid uttänkt) kombination som blev grymt bra. Till och med svåra Zeppelinfans har berömt den. Lenas folkton klädde Led Zeppelins låt fullständigt, inte minst kulningen!"

Amanda Jensen – "Moon River"


"När jag föreslog den för Amanda visade det sig vara hennes favoritlåt. Hon sjöng den innerligt och fantastiskt. Och det är sådan hon är."

FOTNOT: Även Maja Francis tolkning av Royals skulle vara med här, men det finns inget klipp på Youtube. Såhär sade i alla fall Stefan Sporsén om hennes framträdande. "Maja har den mest underbart smittande energi och glädje och gjorde en världshit till sin utan att tveka. Min dotter Sonias absoluta favoritartist."

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.