Augustifamiljen var husband i På spåret under tio år.
Augustifamiljen var husband i På spåret under tio år. Bild: SVT Press

Augustifamiljen fick sparken från "På spåret"

Efter tio år tvingades husbandet Augustifamiljen lämna SVT:s "På spåret". – Vi fick sparken. Och alla i bandet blev rätt låga, säger kapellmästaren Stefan Sporsén till Aftonbladet.

ANNONS

Nästa vecka spelar Augustifamiljen på Storan i Göteborg för att fira sin färska platta med utvalda låtar från bandets tio år i "På spåret". I en intervju med Aftonbladet berättar nu kapellmästaren Stefan Sporsén att man tvingades bort från tv-programmet.

– SVT ringde och kallade mig till möte. Då hade en liten fågel viskat i mitt öra, så jag var förberedd. Motiveringen var väl att programmet måste förnyas hela tiden, säger Sporsén till Aftonbladet.

– De här tio åren har varit en musikalisk utmaning. En ynnest att på bästa sändningstid få leka musik. Så vi ville ju verkligen inte sluta. Alla i bandet blev rätt låga när vi fick sparken, fortsätter Sporsén.

ANNONS

Onsdagen den 16 oktober spelar Augustifamiljen på Storan med José González, Amanda Jenssen, Moneybrother, Jennie Abrahamsson, Theodor Jensen som gäster.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS