Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Asap Rocky på Hultsfredsfestivalen 2013. Bild: Christine Olsson/TT

Asap Rocky kommer tillbaka – gör konsert i Globen

Den omdebatterade rapartisten kommer uppträda i Sverige. Den 11 december kommer han till Globen i Stockholm. Det uppger Live Nation i ett pressmeddelande.

LÄS MER: Leif Mannerström sågar ASAP Rockys matmeny

Asap Rocky gjorde rubriker när han dömdes för misshandel på en 19-åring som skedde i samband med artistens Stockholmsbesök i juni. "Efter ett enormt stöd från de svenska fansen återvänder han till Stockholm för en efterlängtad spelning för alla hans supporters." skriver Live Nation i pressmeddelandet.

Artistens tredje studioalbum "TESTING" släpptes 2018 och har streamats över en miljard gånger och bland annat toppat iTunes albumlista i 16 olika länder vid släppet. Han har samarbetat med artister som The Weeknd, Lana del Rey och Skepta.

LÄS MER: Det här är Asap Rocky

En del av intäkterna från konserten kommer att gå till den ideellt arbetande välgörenhetsorganisationen FARR, Flyktinggruppernas Riksråd, som är en paraplyorganisation för enskilda och grupper som arbetar för att stärka asylrätten.

Dömdes för misshandel

Det var den 14e augusti som Asap Rocky dömdes till villkorlig dom för misshandel efter ett bråk i Stockholm i slutet av juni. Misshandeln ägde rum två dagar innan artistens spelning på hiphopfestivalen Smash x Stadion.

Asap Rocky (till höger, i framsätet) lämnar Stockholms tingsrätt. Bild: Fredrik Persson/TT

LÄS MER: Asap Rocky överklagar inte

Asap Rocky satt häktad för misshandeln i ungefär en månad och händelsen skapade uppmärksamhet världen över. Bland annat kontaktade USA:s president Donald Trump statsminister Stefan Löfven och bad att få artisten frisläppt.

LÄS MER: Asap ställde in – skyller på Sverige

Biljetterna till konserten släpps den 12e november.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.