Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

”Det känns såååå roligt” säger sångaren Casper Janebrink, om Arvingarnas comeback i Kajskjul 8. Bild: Henrik Sandsjö

Arvingarna tillbaka i Kajskjul 8

Det folkkära dansbandet ser tillbaka på sin 30-åriga karriär i showen ”I takt med tiden” – sen satte coronapandemin stopp. Nu får föreställningen nypremär i Kajskjul 8.

1989 började Arvingarna skriva låtar hemma i Partille. Det stora genombrottet kom med bidraget ”Eloise” som Arvingarna vann Melodifestivalen med 1993.

Resten är historia – dansbandshistoria, med mellotävlingar, nya album, grammisar och Diggiloo-turné.

LÄS MER: Maxad nostalgitripp i Arvingarnas första krogshow

I jubileumsshowen ”I takt med tiden”, som hade urpremiär i Kajskjul 8 den 20 september 2019 ser de tillbaka på sin karriär. Publiken får höra allt från klassiker som ”Eloise”, ”Det svär jag på” och ”Bo Diddley” till covers och nya låtar. Däribland 2019 års mellobidrag ”I do”.

Tillbaka i Kajskjul 8

För regin svarar Hans Marklund, som även regisserat såväl QX-galan som Melodifestivalen och Allsång på Skansen.

Coronapandemin satte i våras stopp för showen, och dansbandets spelningar ställdes in. GP sände dock i september en exklusiv konsert med Arvingarna från Stora teatern i Göteborg.

Inspelning av konsert med Arvingarna på Stora teatern i Göteborg. Elin Andersson var vinnaren som fick sjunga ett par låtar ihop med bandet. Bild: Svante Larsson
Inspelning av konsert med Arvingarna på Stora teatern i Göteborg. Elin Andersson var vinnaren som fick sjunga ett par låtar ihop med bandet. Bild: Svante Larsson

Sedan lättnader i corona-restriktionerna aviserats för sittande matgäster står det klart att showen nu återkommer till Kajskjul 8. Premiär blir det 16 oktober. Fram till 19 december kan publiken sedan tillsammans med Arvingarna grotta ner sig i bandets framgångssaga.

LÄS MER: Recension: Arvingarna, Kajskjul 8

”Vi är tacksamma att vi fått öppna upp krogshowen igen. Över att vi, i egenskap av serveringsställe, nu får ha underhållning för en större publik med social distansering mellan sällskapen” skriver Casper Janebrink och Ulrika Kvarnhult VD, Kajskjul 8 i ett pressmeddelande, och fortsätter: ”Det känns sååå roligt.”

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.