Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Arvingarna klart för Mello – men lägger locket på

Arvingarna uppges vara klara för Melodifestivalen. Men bandet ligger lågt och vill inte bekräfta uppgifterna.
– Jaså, ska vi vara med i Melodifestivalen? Ja det vore roligt, säger sångaren Casper Janebrink.

Arvingarnas sångare och frontfigur Casper Janebrink sitter på tåget mot Stockholm när GP når honom på mobilen. Han har läst uppgifterna om att bandet på nytt skulle vara klart för Melodifestivalen, som Aftonbladet var först med att rapportera om, men säger att han varken kan eller vill bekräfta uppgifterna.

– (skratt) Jaså ... ska vi det? Men det är ju inget som är klart förrän SVT går ut med nyheten. Det har jag svårt att kommentera, säger Casper Janebrink som dock inte nekar till Aftonbladets uppgifter heller.

LÄS MER: Elin Andersson fick sjunga med Arvingarna på Storan

Redan i samband med den coronakonsert som GP var med om att ordna med Arvingarna bekräftade bandet att man skickat in en låt till nästa års tävling. Och det står Casper Janebrink fast vid.

Kan bli sjätte gången i Mello

– Ja, det stämmer. Vi har skickat in en riktigt typisk Arvingarna-låt och hoppas såklart att den kommer med i tävlingen. Det vore roligt! Vi har ju varit med fem gånger tidigare, säger Casper Janebrink.

Arvingarna vann som bekant hela tävlingen 1993 med "Eloise" och har därefter tävlat 1995 med "Bo Diddley" (delad 6:e plats), 1999 med "Det svär jag på" (3:e plats), 2002 med "Ingenting är större än vi" (utslagen) och 2019 – "I do" (7:e plats).

LÄS MER: GP sänder konsert med Viktoria Tolstoy och Bohuslän Big Band

– När vi var med förra året insåg vi hur mycket Melodifestivalen hade växt sedan förra gången vi tävlade, 2002, och det var nästan lite chockartat. Men det var en kul och häftig resa.

”Utmaning att spela utan publik”

Att Melodifestivalen inte kommer att turnera i vinter och inte ens ha någon publik, hela evenemanget blir digitalt, är såklart en utmaning för alla artister. Inte minst för ett dansband som Arvingarna som ofta lever i en smittande symbios med sin publik.

LÄS MER: Arvingarna tillbaka i Kajskjul 8

– OM vi kommer med i Melodifesivalen – säger OM – blir det såklart en utmaning att uppträda utan publik. Men även när vi stod på Friends arena förra året inför 30 000 personer så är det fortfarande viktigt att fokusera på kameran. Det är ju därute den stora publiken finns, säger Casper Janebrink.

Enligt Aftonbladet är förutom Arvingarna även Paul Rey, The Mamas, Dotter, Alvaro Estrella och Klara Hammarström klara för nästa års tävling. Dessutom uppges Eric Saade fundera på en comeback i Melodifestivalen.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.