Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arvingarna i GP-sänd konsert från Storan – du kan vara där

Arvingarna spelar på Storan – och du kan vara med. GP sänder bandets konsert i den klassiska lokalen. Tävla om tjugo exklusiva platser i publiken - och en plats på scen.

Göteborgs-Posten fortsätter sin musiksatsning och flyttar efter bland annat Pustervik och Liseberg nu över till anrika Stora teatern. Den här gången är det Arvingarna som spelar.

– Vi har faktiskt aldrig spelat på Storan förut, så det ska verkligen bli skoj, säger frontmannen Casper Janebrink.

Precis som andra band och artister har Arvingarna försökt hitta sätt att vara aktiva och spela för sina fans trots de rådande corona-restriktionerna. Bland annat har man gjort mer intima, unplugged-spelningar på ”hemma-scenen” Kajskjul 8.

– Vi såg fram emot en sommar där vi skulle få komma ut och möta vår publik på stora festivaler där alla fick plats. Nu blir det såhär istället, men man måste försöka göra det bästa av situationen, säger Casper Janebrink.

Kim Carlsson, Tommy Carlsson, Casper Janebrink och Lars ”Lasseman” Larsson i Arvingarna har försökt hålla igång spelandet trots pandemin. Nu väntar debut på Storan i Göteborg. Bild: Thomas Johansson
Kim Carlsson, Tommy Carlsson, Casper Janebrink och Lars ”Lasseman” Larsson i Arvingarna har försökt hålla igång spelandet trots pandemin. Nu väntar debut på Storan i Göteborg. Bild: Thomas Johansson

Vinn en plats på scenen

På Storan finns det möjlighet för ett begränsat antal att uppleva spelningen på plats. Och till och med få chansen att sjunga ihop med Arvingarna.

Tillsammans med bandet ordnar GP en tävling där du skickar in en film på dig själv där du tar din egen sångstämma i Arvingarnas paradnummer ”Eloise” och är med och tävlar om en av tjugo platser i salongen den 1 september. En av vinnarna får dessutom göra Arvingarna sällskap på scenen. All information om tävlingen finns i faktarutan här under.

Tävling: Vinn en plats på Storan när Arvingarna spelar

Så gör du: Spela in en film där du sjunger refrängen till klassiska ”Eloise”. Maila till [email protected], märk mejlet ”Arvingarna”. Använd tjänsten Wetransfer om filen blir för stor. Glöm inte att skicka med dina kontaktuppgifter. Sista dagen att tävla är onsdag 26 augusti.

Det kan du vinna: En av 20 platser i publiken på Storan den 1 september. En vinnare får sjunga med Arvingarna på scenen. Lycka till!

Och du: Din inskickade film kan komma att visas i GP:s kanaler.

Vinnarna utses av en jury på GP:s redaktion. Arrangemanget på plats genomförs helt enligt rådande restriktioner från myndigheterna. Konserten sänds på gp.se den 11 september.

För GP innebär spelningen med Arvingarna alltså en fortsatt satsning på konsertsändning, ett arbete som pågått sedan tidigt i våras.

– Efter vårens konserter på Pustervik och Liseberg känns det nu härligt att starta upp igen. Att vi gör det med Arvingarna och att vi flyttar till Stora Teatern känns ju fantastiskt spännande och kul, säger GP:s administrative redaktionschef Ulf Niklasson.

”Visar upp Göteborgs vitala musikliv”

GP:s musikredaktör Johan Lindqvist är också han glad och stolt över att det fortsatta arbetet med levande musik.

– Pandemin är kvar och med den restriktionerna. Det känns bra att kunna bidra till att visa upp att Göteborg har en vital och varierad musikscen som ska finnas kvar även när det här förhoppningsvis är över, säger Lindqvist.

Konserten och sändningen arrangeras av Göteborgs-Posten i samarbete med Göteborg & Co och Stora teatern. Du kan se konserten på gp.se/kultur fredag den 11 september.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.