Italo Bitches och Pale Honey är två av de Göteborgsakter som spelar på filmfestivalens invigningsfest i januari.
Italo Bitches och Pale Honey är två av de Göteborgsakter som spelar på filmfestivalens invigningsfest i januari. Bild: TT/GP

Artisterna bokade – de spelar på filmfestivalen

Så blir filmfestivalens invigningsfest på Trädgår'n. Nu är artisterna bokade och klara.

ANNONS
|

Fredag 24 januari öppnar Göteborgs filmfestival med sin traditionella invigningsfest. Efter diverse gästspel runt om i stan är filmfesten tillbaka på Trädgår'n igen. Ett flertal akter är inbokade på de båda scenerna och festivalen tror på en lyckad kick off för sina besökare.

– Jag har haft fullt fokus på att fixa en riktigt fet fest! Kvällens artister och dj:s är riktiga proffs på att fixa feststämning så räkna med att festivalen kommer invigas med dunder å brak helt enkelt, säger Frida Lernstål, invigningsfestens artistbokare.

LÄS MER:Brasilien i fokus på Göteborgs filmfestival 2020

Bland de artister som uppträder på festen finns den hyllade Göteborgsduon Pale Honey (Nelly Daltrey, trummor, och Tuva Lodmark, sång och gitarr), den experimentella elektroniska dj- och rapkvartetten Off The Meds som spelade på Lollapalooza Stockholm i somras, rapparen och konstnären Joy M'Batha samt elektrodiskoduon Italo Bitches.

ANNONS

LÄS MER:Göteborgs filmfestival blir jämställd 2020

Dessutom återförenas Christine Friberg bakom klubbkonceptet Hokus Pokus med radioprofilen Sandra Mosh i en "kavalkad av house, acid, techno och breaks" och Håkan Hellströms båda trumslagare Labbe Grimelund och Finn Björnulfson uppträder under sitt alias Bongo Riot Gbg.

Vid den 43.e upplagan av Göteborgs filmfestival, som alltså drar igång 24 januari, är det filmlandet Brasilien som står i fokus. Det kommer också att vara lika många manliga som kvinnliga regissörer på programmet. Det lovar festivalledningen i sin nyligen antagna "50/50 vision".

– Det här är ju något som vi har jobbat aktivt med i jättemånga år. Men att på förhand bestämma oss för att vi måste ha 50/50 har vi aldrig gjort innan, sade filmfestivalens vd Mirja Wester till GP tidigare i höst.

De spelar på Filmfestivalens invigningsfest

JOY

Pale Honey

Off The Meds

Italo Bitches

Hokus Pokus (Christine Friberg & Sandra Mosh)

Bongo Riot GBG (Labbe Grimelund & Finn Björnulfson)

Anna & Mio DJ-set (Pish Club/HPKSM)

Tryck & Ton DJ-set (Edvin Edvinsson och Anton Klint) )

Da Riddim och Soc-Marie DJ-set

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS