Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Arkitekturbiennalen i Venedig senareläggs och kortas på grund av coronavirusets spridning. Bild: Cornelius, Poppe
Arkitekturbiennalen i Venedig senareläggs och kortas på grund av coronavirusets spridning. Bild: Cornelius, Poppe

Arkitekturbiennalen i Venedig skjuts upp efter coronautbrottet

Coronaviruset fortsätter slå mot stora kulturevenemang. Musikfestivalen Ultra i Miami och biennalen i Venedig skjuts upp.

Bokmässan i Göteborg berättade för GP i går att de noga följer utvecklingen av coronaviruset efter att flera liknande mässor, bland annat i London, Paris och Leipzig, tvingats stänga.

LÄS MER: Coronaviruset stoppar europeiska bokmässor – så påverkas Bokmässan i Göteborg

Nu står det även klart att den stora elektroniska dansmusikfestival Ultra i Miami skjuts på framtiden eller troligen ställs in helt i år. Bland de akter som skulle ha uppträtt på festivalen 20-22 mars finns svenske Eric Prydz samt Armin van Buuren och David Guetta. Detta var Miami Herald först med att rapportera om.

Även den stora arkitekturbiennalen i Venedig kommer att senareläggas, vilket brittiska The Guardian skriver om idag. Norra Italien är ett av de värst drabbade områdena i Europa och för att minska risken för smittspridning kommer biennalen inte bara att senareläggas och flyttas från maj till slutet av augusti, den kommer också att kortas från sex till tre månader.

Biennalen i Venedig är en av arkitekturvärldens största händelser och involverar arkitekter och kulturinstitutioner från ett 60-tal olika länder. I ett pressmeddelande skriver de italienska arrangörerna att "de beslut om åtgärder för att begränsa smittspridningen som ett växande antal länder i världen nu har fattat kommer under de närmaste veckorna att ha en dominoeffekt på människors möjligheter att resa och jobba".

LÄS MER: Nya James Bond-filmen skjuts upp

Sedan tidigare står det också klart att den hett emotsedda världspremiären av den nya Bondfilmen "No time to die" kommer att senareläggas från nu i april till november. Detta sedan filmbolagen MGM, Eon och Universal gjort en marknadsmässig bedömning efter att ha investerat 200 miljoner dollar i Daniel Craigs sista Bondfilm.

LÄS MER: Uefa: Coronaviruset kan hota fotbolls-EM

Även sommarens OS i Tokyo och herrarnas Fotbolls-EM kan vara i riskzonen.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.