Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/2

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Arctic Monkeys till Way out West

Way out West har släppt ännu en artist. Brittiska Arctic Monkeys är klart för festivalen i Slottsskogen.

Arrangören Luger fortsätter att kasta ut sina sockerbitar. Senast i raden av festivalklara artister till sommarens Way out West i Slottsskogen är Arctic Monkeys.

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

Sheffieldbandet med sin karismatiske och djupt begåvade frontfigur Alex Turner är ett av de mest hyllade banden hemma i England de senaste åren. De har vunnit sju Brit Awards, tjugo NME-priser och ett Mercury Prize. Dessutom har de Grammy-nominerats tre gånger och alla deras fem album har toppat den brittiska listan.

Men här i Sverige har mottagandet varit lite mer avvaktande. Arctic Monkeys har gästat Way out West en enda gång, 2009, och 2016 var Alex Turner här med sitt andra band The Last Shadow Puppets som han har ihop med Miles Kane.

Alex Turner: "Vi vill göra intressant popmusik"

Recension: Relativt underhållande

Enligt lösa branschrykten har Arctic Monkeys (som tidigare arbetat med Josh Homme från Queens of the Stone Age) ett nytt album på gång, i så fall en senkommen uppföljare till deras album AM som släpptes 2013.

Förutom Arctic Monkeys är också nyligen Grammybelönade Kendrick Lamar, Arcade Fire, Lykke Li, och Grizzly Bear klara för sommarens Way out West. Festivalen äger rum den 9–11 augusti.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.