Arch Enemys kanadensiska sångerska Alissa White-Gluz har spelat i bandet sedan 2014
Arch Enemys kanadensiska sångerska Alissa White-Gluz har spelat i bandet sedan 2014 Bild: Clara Fritzon

Arch Enemy sålde ut Trädgår'n under pågående världsturné

Halmstadsbandet Arch Enemy är ute på världsturné med senaste albumet Will To Power. Med sin melodiska dödsmetall charmade de göteborgarna och sålde under lördagskvällen ut Trädgår'n.

ANNONS
|

Med 1,7 miljoner likes på Facebook är Arch Enemy ett av Sveriges största metalband. Bandet grundades i Halmstad 1996 av gitarristen Michael Amott men det stora genombrottet fick de först 2001 då sångerskan Angela Gossow anslöt sig. Deras klassiska melodiska dödsmetall, även kallat The Gothenburg Sound har gjort Arch Enemy till en av de främsta inom genren. Ett relativt originellt drag är det faktum att de har en kvinnlig sångare som framför growl lika starkt och dovt som en mansröst. År 2014 hoppade tyska Angela Gossow av bandet för att ersättas av kanadensiska Alissa White-Gluz.

I september förra året kom det senaste albumet Will To Power och bandet drog ut på världsturné. Premiären ägde rum i staden Innsbruck i Österrike och avslutas i Seoul i Sydkorea i april. Turnéns tre Sverigespelningar i Stockholm, Göteborg och Malmö snabbt sålde ut. Under lördagens spelning på Trädgår'n i Göteborg spelade även förbanden Tribulation, finska Wintersun och ukrainska Jinjer.

ANNONS
Michael Amott är gitarrist och låtskrivare i Arch Enemy.
Michael Amott är gitarrist och låtskrivare i Arch Enemy. Bild: Clara Fritzon
ANNONS