Apelgren donerar tavlor till förmån för El Sistema

Peter Apelgren har skapat 40 tavlor inspirerade av barnteckningar som nu doneras till förmån för musikskolan.

ANNONS
|

Det började som en lekfull sysselsättning under sommarlägret Side by Side, där barn och unga från hela världen fick skapa konst tillsammans med Peter Apelgren. Projektet väckte stora känslor hos konstnären och komikern som snabbt beslutade sig för att göra mer av det.

– Det var jävligt härligt, jag blev helt begeistrad. Det var barn från olika etniska grupper som målade tillsammans och tvättade sina små händer. Jag kände att det här måste jag göra igen, säger han.

Konstprojektet resulterade i ett hundratals barnteckningar som Peter Apelgren nu har sammanställt i nya verk. Allt som allt har det blivit ett 40-tal tavlor som nu kommer att doneras till förmån för musikskolan El Sistema. Förhoppningarna är att företag ska köpa tavlorna och därigenom stöda musikskolans verksamhet.

ANNONS

El Sistema jobbar med att inkludera barn och ungdomar som tidigare inte varit i kontakt med den svenska kulturskolan. Peter Apelgren är sedan en tid tillbaka engagerad i projektet och menar att verksamheten fyller ett viktigt behov.

– När man ser vad de gör blir man rörd. Jag såg 600 barn sitta i ett tält och spela Grieg, det är helt fantastiskt, säger han.

Just nu är Peter Apelgren på väg till Skåne för att färdigställa de sista tavlorna. Och den 12 februari är det vernissage på Posthotellet i Göteborg.

ANNONS