Lars Yngve Johansson från SVT:s Antikrundan, här på en hantverksmässa i Båstad 2003, har avlidit.
Lars Yngve Johansson från SVT:s Antikrundan, här på en hantverksmässa i Båstad 2003, har avlidit. Bild: Johan Persson / HD / TT

Antikrundans Lars-Yngve Johansson har gått bort

Den populäre smyckesexperten Lars-Yngve Johansson har avlidit efter en tids sjukdom, enligt Antikrundans Facebooksida.

ANNONS
|

Lars-Yngve Johansson har medverkat i SVT:s Antikrundan sedan 1999. Natten till tisdag gick han 77 år gammal bort efter en tids sjukdom.

SVT-programmet meddelade att Lars-Yngve Johansson gått bort i ett uttalande på Facebook. Han, som var utbildad guld- och silversmed, har arbetat med programmet sedan år 1999 och varit expert på smycken.

– Han var en fantastiskt fin människa. Han hade humor och han var kunnig. Han var utbildad silver- och guldsmed och en av dem i landet som kunde absolut mest om silver och smycken. Dessutom var han en ganska stark karaktär i rutan och jättebra på att ta folk, och dela med sig av sin kunskap, säger ”Antikrundans” programledare Anne Lundberg till Expressen.

ANNONS

Även Antikrundans Bo Knutsson sörjer sin kollega och berättar att han gjorde starkt intryck bland vänner och kollegor.

– Lars-Yngve var en väldigt färgstark figur som hade bestämda åsikter om allting. Han var väldigt rak och oerhört omtyckt av både kolleger och kunder. Det svärmade av damer i hans butik som var där och tittade på smycken, som han byggde upp långa vänskapsrelationer med, säger han till Expressen och fortsätter:

– Han var öppenhjärtig och rak. Han både kritiserade och berömde på samma raka sätt, oavsett om han var serverad på krogen eller hade gjort en affär med någon. Han var en färgklick på alla sätt.

Lars-Yngve Johansson drev en butik specialiserad på antika smycken och andra dekorativa föremål på Kommendörsgatan i Stockholm sedan 1983.

Han var från början utbildad guld- och silversmed med praktik inom ädelsten- och pärlhandeln i Tyskland.

Många av programmets tittare har uttryckt sin sorg i Facebookinläggets kommentarsfält.

"Så sorgligt. Jag har haft så många trevliga stunder bl a i hans butik. Kunnig, trevlig och hela tiden med en humoristisk sida. Samtal jag sent kommer att glömma. Vila i frid Lars-Yngve, du kommer saknas av många." skriver Carina Englén.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS