Anna Ternheim till Stora scenen på Liseberg i augusti

När Liseberg firar 100 år är det de manliga artisterna som dominerar på Stora scenen. Nu är dock Anna Ternheim, känd från bland annat ”Så mycket bättre”, bokad till den 9 augusti.

ANNONS
|

Såväl Liseberg som Gröna lund har fått kritik för att det saknas kvinnliga artister i sommarens program på nöjesparkernas stora scener.

Nu balanserar dock Liseberg upp det en smula med Anna Ternheim den 9 augusti. Ternheim var senast i Göteborg för två utsålda kvällar på Stora teatern de sista dagarna i mars.

”Anna Ternheim är som bäst när hon inte stryker publiken medhårs utan låter musiken vara sotig, sträv och intensiv”, skrev GP i sin recension.

– Det är verkligen roligt att välkomna en så välrenommerad artist med ett säreget uttryck hit till Liseberg, säger artistbokare Per Alexanderson.

Sedan tidigare är bland andra In Flames, Thomas Stenström och The Tallest man on earth klara för konsertsommaren på Liseberg.

ANNONS

LÄS MER:Recension: Anna Ternheim, Stora teatern, torsdag

LÄS MER:Guide: Kalender med konserter i Göteborg hela 2023

Konserter Lisebergs stora scen 2023

21 maj: Sofie Svensson & Dom Där och Elov & Beny

10 juni: Benjamin Ingrosso

15 juni: Bolaget

21 juni: In Flames

29 juni: Generation Sex

1 juli: Miss Li

7 juli: Sven-Ingvars

28 juli: Albin Lee Meldau

9 augusti: Anna Ternheim

17 augusti: Johnossi

25 augusti: The Tallest man on earth

2 september: Thomas Stenström

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS