Ingen vet säkert vem som ligger bakom Banksys konst. Nu har en kommunpolitiker i Wales pekats ut.
Ingen vet säkert vem som ligger bakom Banksys konst. Nu har en kommunpolitiker i Wales pekats ut. Bild: Alessandra Tarantino

Anklagades för att vara Banksy – sade upp sig

En politiker i Wales har sagt upp sig från sitt jobb – efter att han pekats ut som den världskända konstnären Banksy i en konspirationsteori.

ANNONS

Den brittiska konstnären Banksy har varit noggrann med att hålla sig anonym under hela sin karriär. Genom åren har det lett till mycket spekulationer om vem som döljer sig bakom aliaset. Nu har en ny person pekats ut – kommunpolitikern William Gannon från Pembroke Dock i Wales. Anklagelserna ledde till att han sade upp sig från sitt jobb, rapporterar BBC.

I sitt avskedsbrev skrev Gannon att ryktena ”underminerade hans förmåga att utföra arbetet”, och att ”Pembroke Dock behöver inte ännu en kontroversiell politiker som släpar stadens rykte i smutsen”.

Vad som startade ryktena är oklart, men anklagelserna spreds i flera sociala-mediegrupper. En Banksy-målning har dock aldrig dykt upp i Pembroke Dock.

ANNONS

William Gannon är själv konstnär och kommer att återgå till att arbeta med det efter uppsägningen, men för att undvika förvirring har han tryckt upp och börjat bära pins med texten ”Jag är INTE Banksy”.

Läs mer: Williams säljer Banksy-verk värda jättebelopp

Läs mer: Banksy säljer tröjor till stöd för statyvältare

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS