Andy Fletcher i Depeche Mode är död

Depeche Modes keyboardisten Andy Fletcher är död. Det meddelar bandet i ett inlägg på Twitter.
– Vi är chockade och överväldigade av sorg, skriver de i inlägget.

ANNONS
|

Andrew ”Andy” Fletcher var en av fyra som bildade Depeche Mode 1980. Fletch, som han också kallades, började som basist men blev senare det brittiska syntpopbandets keyboardist.

Nu skriver bandet i ett inlägg på Twitter att Andy Fletcher är död. Han blev 60 år gammal.

– Vi är chockade och överväldigade av sorg av den för tidiga bortgången av vår kära vän, familjemedlem och bandkollega Andy ”Fletch” Fletcher, skriver de inlägget.

"Ett hjärta av guld”

Andy Fletcher bildade Depeche Mode tillsammans med skolkamraten Vince Clarke, syntaren Martin Gore och senare även sångaren Dave Gahan. Clarke lämnade dock bandet strax efter att första plattan släpptes.

ANNONS

Bandet slog igenom stort under 80-talet. Några av deras största hits är ”Just can’t get enough”, ”Enjoy the silence ” och ”People are people”.

– Fletch hade ett äkta hjärta av guld och var alltid där när du behövde stöd, en livlig konversation, ett gott skratt, eller en kall öl”, skriver bandet och ber om att både de och Fletchs familjemedlemmar nu ska få sörja i fred.

– Våra tankar går till hans familj.

Andy Fletcher (andra från höger) var tillsammans med Alan Wilder, Dave Gahan, Andy Fletcher och Martin Gore med och grundade det klassiska syntbandet Depeche Mode.
Andy Fletcher (andra från höger) var tillsammans med Alan Wilder, Dave Gahan, Andy Fletcher och Martin Gore med och grundade det klassiska syntbandet Depeche Mode. Bild: Paul Cox
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS