Bruce Springsteen Ullevi 27 juni 2016
Bruce Springsteen Ullevi 27 juni 2016 Bild: Tomas Ohlsson

Andrahandsbiljetter till Springsteen för 10 000 kronor

Biljetterna till Bruce Springsteens två annonserade konserter på Ullevi 2023 rasslade iväg snabbt, varpå arrangören avslöjade att det blir ytterligare en konsert den 28 juni. Då kraschade hemsidan och många fans har haft svårt att få tag i en biljett. Men för dem som är villiga att öppna plånboken finns redan biljetter på andrahandssajter.

ANNONS
|

Det tog inte lång tid innan biljetterna till Bruce Springsteens konserter den 24 och 26 juni var i princip slutsålda, utöver spridda sittplatser. Även om arrangören Live nation gick ut med att en tredje konsert skulle hållas den 28 juni var det många som blev utan de hett eftertraktade ståplatserna på planen.

Biljettsajten Ticketmaster har dessutom dragits med överbelastningsproblem under hela förmiddagen. Flera som kommenterat på Live nations Facebooksida sade sig ha blivit utslängda från sidan innan de hunnit slutföra sina köp, och i skrivande stund går det inte att öppna sidan överhuvudtaget.

Andrahandsbiljetter ute efter 30 minuter

Men för den som verkligen är sugen på ett par biljetter finns ett flertal redan ute för försäljning på sajter som Blocket och Tradera. Där började de första annonserna dyka upp inom en halvtimme efter att den officiella biljettförsäljningen drog igång.

ANNONS

Man kan dock få punga ut med 10 000 kronor för två ståplatsbiljetter, eller chansa på en av alla auktioner med lägre utropspris. Generellt ligger de fasta andrahandspriserna mellan 1 000 och 3 000 kronor per biljett, men vissa säljer även till rabatterat pris.

En optimistisk biljettförsäljare på Blocket.
En optimistisk biljettförsäljare på Blocket. Bild: Skärmdump (blocket.se)

Ursprungspriset var 735 för bakre ståplats och något över tusenlappen för främre ståplats.

Hög övre köpgräns

Flera biljettaspiranter har även uttryckt ilska över att det var möjligt att köpa 10 biljetter per person, en gräns de menar är orimligt hög och bäddar för ockerpriser på andrahandsmarknaden.

”[Tycker] fortfarande att ni bör minska maxköp-taket från 10 till hälften om ni på allvar vill bita på svarta börsen-handlare”, som en person uttryckte det på Live nations Facebooksida.

En annan, mer färgstark, reaktion var: ”Hur FAAAN ska man kunna ’säkra’ sina biljetter när folk tillåts att köpa 10 st?!!!”

LÄS MER:Extrainsatt konsert med Springsteen på Ullevi

LÄS MER:Hotell redan uppbokade inför Bruce Springsteen-konsert

LÄS MER:Så fixar du biljetter till Bruce Springsteen på Ullevi

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS