Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/4

Amerikanska rockbandet till Liseberg

Lisebergs sommarprogram börjar ta form. På tisdagen blev det klart att det amerikanska hårdrocksbandet Clutch spelar på Stora scenen 20 augusti.

Clutch, från Maryland, bildades 1991 och har sedan dess släppt tolv studioalbum, det senaste 2018. Den senaste tiden har bandet stått för en rad singelsläpp i låtserien "The weathermaker vault series".

LÄS MER: Liseberg ska ta extra betalt för sina konserter

"Clutch är ett äkta rockband i sin sanna bemärkelse", säger Lisebergs underhållningschef Per Alexandersson i ett pressmeddelande.

Spelningen den 20 augusti är bandets första på Liseberg.

Nöjesparkens konsertprogram för 2020 börjar nu ta form. Tidigare i veckan offentliggjorde de Tom Jones och Faith No More, sedan innan är bland andra Gwen Stefani, Brad Paisley och Joel Alme klara för spelningar på Stora scenen i sommar.

LÄS MER: Lisebergs beslut slår mot den unga konsertpubliken

Liseberg inför från sommaren också en ny prismodell för konserterna, som kommer göra det dyrare för besökarna. Efter klockan 18 kommer entrén till parken istället att vara 295 kr under de kvällar då det är konsert på Stora scenen. Då ingår även ett Lisebergskort som ger entré till resterande öppetdagar och konserter samma år. Den ordinarie Lisebergsentrén kommer fortfarande att gälla innan 18. Anledningen är förändringar i musikbranschen som gör att artister blir dyrare och dyrare att boka.

– Det här paradigmskiftet i musikbranschen blir bara tydligare och tydligare. Nu är det liveframträdanden som står för artisternas inkomster och inte försäljningen av plattor som tidigare har varit det dominerande, sa Per Alexanderson till GP tidigare i februari.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.