Anställda inom underhållningsbranschen har delade meningar kring Johnny Depp och Amber Heard karrirärer efter rättegången.
Anställda inom underhållningsbranschen har delade meningar kring Johnny Depp och Amber Heard karrirärer efter rättegången. Bild: Joel Ryan

Amber Heards karriär spås drabbas mer än Depps

Varken Amber Heard eller Johnny Depp klarade sig oskadda från den tv-sända rättegången, tror branschfolk inom filmindustrin. Värst drabbad spås dock Heards karriär vara.

ANNONS

Den vida uppmärksammade rättegången mellan Johnny Depp och Amber Heard slutade med att Amber Heard dömdes till att betala 10 miljoner dollar, ungefär 98 miljoner kronor, i skadestånd till sin tidigare man. I domen fastslogs att Heards anklagelser är falska och att hon med uppsåt försökt skada Depp. Strax därefter uppgav Heard till New York Times att hon vill överklaga domen, vilket DN var först med att rapportera.

Även Heard vann ett skadeståndsanspråk som hon i sin tur riktat mot Depp. Han blir därför skyldig att betala henne totalt två miljoner dollar.

Enligt ABC News menar både juridiska experter och underhållningsexperter att bådas rykte skadats av rättegången.

ANNONS

Nu har även tidningen Vanity Fair frågat runt bland anställda och chefer inom underhållningsbranschen, där den samlade bedömningen tycks vara att varken Depp eller Heard kom oskadd ur rättegången.

– Jag tror att det kommer att ta en stund innan vi vet om folk vill göra affärer med dem eller inte, och om allmänheten kommer att bry sig eller inte, säger en toppchef för en filmstudio.

Depps beteende på tapeten redan innan rättegången

I en video vittnade Tracey Jacobs, en talangagent som representerade Depp i 30 år tills han sparkade henne 2016, om Depps ökade drogmissbruk. Hon tror att han, under det sista åren de arbetade ihop, försämrade sitt rykte genom att konsekvent komma försent till tagningar. Samtidigt tror en annan talangagent att publiken kan vara förlåtande mot Depp eftersom de redan var bekanta med hans ”farliga konstnärliga image”.

– Jag tror att det bara krävs att en studio anställer honom. Kanske måste han göra en oberoende film eller något som ligger utanför studiosystemet för att det ska vara acceptabelt att anställa honom igen.

Trots det kommer övergreppsanklagelserna att förbli en faktor för om han blir anställd, menar en utvecklingschef inom branschen, som tror att Depp kommer att få göra mindre filmer i likhet med ”The Rum Dairy”, och att hans ersättning för filmerna kommer att minska på grund av hans skadade rykte.

ANNONS

Dystrare prognos för Amber Heard

För Amber Heard tycks prognosen vara dystrare, enligt de källor som Vanity Fair pratat med. Depps fans har startat en kampanj för att få bort henne från uppföljaren till ”Aquaman”, som ska lanseras nästa år. Nyligen hade kampanjens change.org-sida fler än 4,5 miljoner underskrifter.

Branschfolk är delade kring Heards framtidsutsikter. En talangagent tror att hennes karriär är över, medan en framstående Hollywood-publicist och strateg är mer positiv kring hennes framtid.

– Hennes karriär som en stor studiostjärna är över, men jag tror att hon kommer att hitta lämpliga producenter som kommer att arbeta med henne, säger publicisten.

En annan filmproducent ser rättegången som en del av en större kris, präglad av tidsandan.

– Galenskapen [riktad mot Heard] var en sorts uppdämd ilska mot kvinnor. Jag tror att det verkligen väckte en hel del djupt rotad förbittring som inte har tillåts uttryckas sedan #MeToo, säger producenten.

LÄS MER:Amber Heard bryter tystnaden efter domen

LÄS MER:Johnny Depp kan tacka nej till hundra miljoner från Amber Heard

LÄS MER:Rusning efter biljetter när Depp spelar i Norge

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv. För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS