Petter Winnberg Amanda Bergman och Pontus Winnberg i gruppen Amason.
Petter Winnberg Amanda Bergman och Pontus Winnberg i gruppen Amason. Bild: Mia Höglund

Amason spelar på Stora teatern – trots nya coronareglerna

Torsdagens och fredagens konserter med Amason på Stora teatern blir av, men för att hamna under 500 personer i lokalen kommer de som köpt biljetter sist stoppas.
– Det fanns ingen perfekt lösning, men vi är glada att konserten blir av, säger bandmedlemmen Pontus Winnberg.

ANNONS
|

Supergruppen Amason, med medlemmar från Miike Snow och Dungen, genomför under torsdagen och fredagen totalt fyra spelningar på Stora teatern, två per dag.

LÄS MER:Svårstartad Amason i regnet

Nu meddelar bandet att konserterna genomförs som planerat, men att regeringens beslut att förbjuda allmänna sammankomster med över 500 deltagare, ställer till det.

– Vi har funderat i flera dagar på hur vi ska göra med vår spelning och har följt utvecklingen noga i Danmark och Norge. Så igår kväll vid 23 tog vi beslutet att genomföra spelningen trots allt, säger Pontus Winnberg.

Sist in först ut

Stora teatern tar omkring 600 personer, och man kommer enligt principen sist in först ut personligen kontakta de personer som köpt biljett sist och meddela att de inte kan nyttja sin biljett. Pontus Winnberg förklarar att de övervägt alla aspekter och övervägt både att ställa in och att flytta konserten.

ANNONS

– Det känns väldigt roligt att vi trots allt fick till det, men att det är såklart tråkigt att alla som ville gå på konserten inte får möjlighet att göra det. Det fanns ingen perfekt lösning, men jag kände en viss lättnad när jag läste tidningen imorse och såg att flera andra tagit samma beslut kring sina evenemang.

På torsdagen meddelade däremot amerikanska Big Thief att kvällens spelning på Pustervik ställs in.

LÄS MER:Amason – skönt gäng som inte alltid träffar rätt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS