Magnus Carlson.
Magnus Carlson.

Allt ljus på miljöfrågorna

Här serveras inga musikaliska minnen eller reflektioner kring livet i poplandet med Weeping Willows. Magnus Carlson lägger allt ljus på miljöfrågorna.

ANNONS

Sommar i P1 3 augusti: Magnus Carlson, sångare och låtskrivare.

Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows, sommarpratar på sin 50-årsdag. Kanske kunde man förvänta sig en djupdykning ner i hans musikaliska rötter, eller en reflektion över den fantastiska, djupa rösten, några detaljer om vad som format och utmanat honom genom livet: människor, möten, händelser. Men Magnus Carlson lär vi inte känna i det här programmet, han använder sitt sommarprat till något helt annat.

Han, "en vanlig bekväm medborgare", lyfter fram sin oro för klimatfrågorna och gör ett program om miljö, hållbarhet och framtid, genom vad som förefaller vara bandade intervjuer med en rad experter. Klimatoron delar han med många andra. Och Magnus Carlson ställer angelägna frågor. Varför har det varit så varmt i sommar? Måste jag sluta äta kött? Vad händer med plasten jag återvinner? När är det ok att flyga? Hur mår havet? Hur mår torsken? Varför är bin viktiga? Även musiken matchar temat.

ANNONS

Visst saknar jag berättelsen om Magnus Carlson. Men när Taubes Änglamark klingat ut med sista tonen tänker jag att det kanske var ett bra val ändå, på sin 50-årsdag, att lyfta fram dessa viktiga frågor om vårt gemensamma jordklot. När man nu har chansen.

Sommarpratare 4/8: Petra Mede, skådespelare, komiker, programledare.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS