Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Magnus Carlson.
Magnus Carlson.

Allt ljus på miljöfrågorna

Här serveras inga musikaliska minnen eller reflektioner kring livet i poplandet med Weeping Willows. Magnus Carlson lägger allt ljus på miljöfrågorna.

Sommar i P1 3 augusti: Magnus Carlson, sångare och låtskrivare.

Magnus Carlson, sångare i Weeping Willows, sommarpratar på sin 50-årsdag. Kanske kunde man förvänta sig en djupdykning ner i hans musikaliska rötter, eller en reflektion över den fantastiska, djupa rösten, några detaljer om vad som format och utmanat honom genom livet: människor, möten, händelser. Men Magnus Carlson lär vi inte känna i det här programmet, han använder sitt sommarprat till något helt annat.

Han, "en vanlig bekväm medborgare", lyfter fram sin oro för klimatfrågorna och gör ett program om miljö, hållbarhet och framtid, genom vad som förefaller vara bandade intervjuer med en rad experter. Klimatoron delar han med många andra. Och Magnus Carlson ställer angelägna frågor. Varför har det varit så varmt i sommar? Måste jag sluta äta kött? Vad händer med plasten jag återvinner? När är det ok att flyga? Hur mår havet? Hur mår torsken? Varför är bin viktiga? Även musiken matchar temat.

Visst saknar jag berättelsen om Magnus Carlson. Men när Taubes Änglamark klingat ut med sista tonen tänker jag att det kanske var ett bra val ändå, på sin 50-årsdag, att lyfta fram dessa viktiga frågor om vårt gemensamma jordklot. När man nu har chansen.

Sommarpratare 4/8: Petra Mede, skådespelare, komiker, programledare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.