Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
Allan Svensson i rollen som Mr Morfar. Nu tvingas skådespelaren, på grund av en skada i foten, ställa in höstens framträdanden. Bild: Jorri Kristjansson

Allan Svensson sjukskriven – tvingas ställa in

Efter torsdagens premiär av monologen "Mr morfar" på Lisebergsteatern fick Allan Svensson akuta smärtor. Nu är han sjukskriven minst en månad, med hård medicinering.
– Det är inte kul just nu, säger skådespelaren till GP.

Den folkkäre skådespelaren Allan Svensson, 68 år, har hyllats av såväl publik som kritiker för sin insats i "Mr morfar". Monologen, skriven och regisserad av isländske Bjarni Thorsson, sattes först upp på Intiman i Stockholm. Under våren har Allan Svensson därefter turnerat med monologen runt om i Sverige.

5 september var det premiär på Lisebergsteatern i Göteborg. Men redan dagen därpå blev Allan Svensson sjukskriven.

– Skit, det är vad det är, säger Allan Svensson när GP når honom på hotellet i Göteborg.

– Jag ställer aldrig in föreställningar annars. Men nu har jag ont och är faktiskt väldigt sjuk. Jag blev sjukskriven i en månad och ska genomgå hård medicinering.

"Det är inget kul just nu"

Därefter väntar rörelseterapi för skådespelaren.

– Det är en långvarig skada som jag haft sedan i våras. Det blev lite bättre i somras, men nu är det värre igen. Det är inget kul just nu, men jag ska göra mitt bästa för att bli återställd, säger Allan Svensson.

LÄS MER: Allan Svenssons enmansföreställning till Lisebergsteatern

Föreställningarna 6-7 september på Lisebergsteatern ställs in. Därefter ersätts Allan Svensson 12-14 september på Lorensbergsteatern av regissören Bjarni Thorsson. Det blir också han som kommer att fullfölja turnén, som Allan Svenssons ersättare.

Erbjuds pengarna tillbaka

Producenten Karin Thorsson berättar om fredagen, som hon beskriver som "en omtumlande dag".

– Allan hade väldigt ont i går på premiären, så vi fick åka till läkaren i dag och röntga foten. Nu är han sjukskriven en längre tid.

Allan Svensson har haft väldiga problem med sin fot, och sitt ben, och har haft svårt att gå, berättar hon.

– Vi har varit oroliga, och han tvingades ställa in en föreställning tidigare, i Norrköping. Vi är jätteledsna över att behöva ställa in, men nu måste Allan få vila upp sig och fokusera på sin hälsa.

Alla som köpt biljetter till monologen "Mr morfar" på Lisebergsteatern kommer att erbjudas pengarna tillbaka eller att få byta biljetten till ett senare datum.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.