Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

GP guidar till allt från stans bästa sushi till vinbarer och uteserveringar.  Bild: Stefan Edetoft, Mia Höglund
GP guidar till allt från stans bästa sushi till vinbarer och uteserveringar. Bild: Stefan Edetoft, Mia Höglund

Alla GP:s guider till Göteborgs bästa restauranger

GP testar och guidar regelbundet till restauranger och barer i Göteborg. Här hittar du alla våra guider, med allt från stans bästa pizza, kebab och skaldjur till krogar för dejten.
Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Restaurangerna med högst betyg

GP:s recensenter, Uteätarna, testar regelbundet Göteborgs restauranger för att ta reda på vilka som är bäst just nu. Behöver du tips för dejten, familjemiddagen eller födelsedagsfirandet? Här är restaurangerna som toppar listan.
Bild: Stefan Edetoft
Bild: Stefan Edetoft

Maträtterna du inte får missa

Vet du vart du ska gå för att få Göteborgs bästa sushi, räksmörgås, ramen eller schnitzel? GP:s matskribenter vägleder till restaurangernas guldkorn – en rätt i taget. Här är alla tips samlade, det är bara att börja bocka av.
Bild: Jenny Ingemarsson
Bild: Jenny Ingemarsson

Göteborgs bästa thaimat

Hur smakar en autentisk pad thai, vilka smårätter är att rekommendera och var hittar du inredningen som förflyttar dig till Thailand? GP har pratat med tre matkännare, som tipsar om Göteborgs bästa restauranger med thaimat.
Bild: AnnaCarin Isaksson
Bild: AnnaCarin Isaksson

Göteborgs bästa indiska restauranger

Vilket naanbröd är godast, var finns den mest vällagade daalen och vilka rätter borde kunna konkurrera med svenskarnas favorit palak paneer? GP har tagit hjälp av fyra matkännare som reder ut var den bästa indiska maten finns. Läs guiden till Göteborgs bästa indiska restauranger här.
Bild: Sanna Tedeborg
Bild: Sanna Tedeborg

Göteborgs bästa kebab

Hur tunt är det ultimata kebabköttet, vilka tillbehör är nödvändiga och hur mycket sås är egentligen för mycket sås? GP har tagit hjälp av tre experter för att reda ut var den godaste kebaben håller hus. Läs guiden till Göteborgs bästa kebab här.
Bild: Sanna Tedeborg
Bild: Sanna Tedeborg

Göteborgs bästa restauranger för dejten

Var kan man prata ostört, vilken krog lättar upp stämningen och var finns den goda maten som hjälper kärleken på traven? GP har tagit hjälp av tre experter som tipsar om restaurangerna för dig och din partner – vare sig det handlar om första dejten, årsdagen eller alla hjärtans dag. Läs hela guiden till Göteborgs bästa restauranger för dejten här.
Bild: Sanna Tedeborg
Bild: Sanna Tedeborg

Göteborgs bästa fisk- och skaldjursrestauranger

Göteborg är känd för sitt utbud av fisk och skaldjur – men vilken krog ska man gå till? GP har tagit hjälpt av tre experter i jakten på stans bästa fisk och skaldjur. Här är nio restauranger som inte kommer göra dig besviken. Läs hela guiden till Göteborgs bästa restauranger för fisk och skaldjur här.
Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Restauranger med havsutsikt i Göteborg

Med vårkänslor i kroppen kommer snart längtan efter sommar och ett skummande hav. Dessutom blir man kanske hungrig på vägen också. GP listar tio restauranger och kaféer med havsutsikt – eller åtminstone en glimt. Läs hela guiden till restauranger med havsutsikt i Göteborg här.
Bild: Jenny Ingemarsson, Stefan Edetoft
Bild: Jenny Ingemarsson, Stefan Edetoft

Göteborgs bästa finpizza

Glöm Tripadvisor, Google och din kollegas välmenande tips. Fanny Wijk har ätit sin egen kroppsvikt i Margherita i jakt på Göteborgs absolut godaste finpizza. Här är tio restauranger som inte kommer göra dig besviken.
Bild: Olof Ohlsson
Bild: Olof Ohlsson

Så bra är maten på Andra Långgatan

Göteborgs mest omskrivna gata är kanske främst känd för sina barer. Mycket av maten som serveras här är ett resultat av att lagen tvingar den som vill ägna sig åt alkoholförsäljning att också servera mat. GP har ätit på Andra Långgatans samtliga restauranger och barer – här är bottennappen att undvika och höjdarna du inte får missa.
Bild: Stefan Edetoft
Bild: Stefan Edetoft

Göteborgs bästa restauranger – enligt kockarna själva

En prisvärd pastabar, en spännande kvarterskrog och en vietnamesisk pärla. Sofia B Olsson, Leif Mannerström, Louise Johansson och Martin Moses är några av kockarna som delar med sig av sina favoritkrogar. Här är restaurangerna som kockarna själva besöker när de är lediga.
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Göteborgs bästa bar och klubb – om krogprofilerna får välja

Vilken klubb har stadens bästa dansgolv? Och var hittar du den bästa baren för en öl med vännerna? GP frågade några av profilerna i Göteborgs uteliv vilka ställen de helst besöker när de är lediga. Läs hela guiden till Göteborgs barer och klubbar här.
Bild: AnnaCarin Isaksson
Bild: AnnaCarin Isaksson

Göteborgs bästa vinbarer

Göteborg är på många sätt ölets stad, men de senaste åren har det fullkomligt regnat ambitiösa vinbarer över oss. GP:s Fanny Wijk listar sina tio favoriter, som är värda ett besök oavsett hur bevandrad du är bland druvorna. Läs hela guiden till Göteborgs bästa vinbarer här.
Bild: Mia Höglund
Bild: Mia Höglund

Göteborgs bästa sushi

Det finns en del saker man bara inte gör med traditionell japansk sushi. Som att hälla majonnäs på alla bitar. Eller rostad lök. Eller att över huvud taget doppa dem i en soppa av soya och wasabi. Men att hitta klassisk sushi i Göteborg är inte helt enkelt. Här är tio säkra kort i varierande prisklass för dig som gillar rå fisk på ris.

Göteborgs bästa uteserveringar

Ibland känns det som att Göteborg är byggt... skevt, som att det är omöjligt att få en öl i solsken efter arbetstid (även om det inte regnar). Men flera nykomlingar har ökat på chanserna markant. Fanny Wijk listar tio uteserveringar att skynda till om solen behagar titta fram. Läs hela guiden till Göteborgs bästa uteserveringar här.
Bild: Arkivbild
Bild: Arkivbild

Göteborgs äldsta restauranger och kaféer

Kometen, Ahlströms konditori, Kràkow, Rosa Mi – alla är de anrika verksamheter i den här staden. GP har listat Göteborgs äldsta restauranger och kaféer. Hittar du din mormors favorit?

Göteborgs bästa drinkar – enligt tre bartendrar

De skakar och mixar bakom baren, men vart går bartendrarna när de själva vill dricka goda drinkar? Här tipsar tre bartendrar i Göteborg om stadens bästa ställen med allt från experter på bourbon till spektakulära mojitos.

Takterrasser i Göteborg

På med solglasögonen för nu är det tid för en drink och en bit mat på en av Göteborgs alla takbarer. En del har utsikt över Göteborgs paradgata, andra över hamninloppet och på ytterligare några får man i första hand njuta av sitt trevliga sällskap. GP listar 14 barer – med varierande utsikt.
Bild: Robin Aron
Bild: Robin Aron

Göteborgs bästa hamburgare

Var finns Göteborgs godaste hamburgare? GP:s testpatrull har testat signaturburgare och inventerat veganska och vegetariska alternativ. Här är de femton bästa burgarna i en stad med hundratals konkurrenter.

LÄS OCKSÅ: Dim sum från Shanghai lockar till Munkebäckstorget

LÄS OCKSÅ: Rullen som satte Dubbel Dubbel i rullning

LÄS OCKSÅ: Kebabens utmanare – mer shawarma till Göteborg

Anmäl dig till nyhetsbrevet GP Mat och dryck

Få tips på vin, öl och recept inför helgen och det bästa från Göteborgs restaurangliv. Ett nyhetsbrev för dig som är 25 år eller äldre.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.