Alla artister och datum för "Allsång på Skansen" 2021

I slutet av juni är det premiär för årets ”Allsång på Skansen” i SVT. Sanna Nielsen återvänder till Sollidenscenen som programledare för sjätte året i rad. Här är alla artister och datum för sommaren.

ANNONS
|

Den 29 juni är det premiär för årets ”Allsång på Skansen” igen, med Sanna Nielsen som programledare. Nu avslöjar SVT vilka artister som kommer gästa Sollidenscenen sommaren 2021.

I premiärprogrammet kan publiken bland annat få höra Molly Sandén, Lisa Nilsson, Anis Don Demina och Sami, Pernilla Andersson, Molly Sandén och komikern Per Andersson.

Under säsongen gästar en hel drös Melodifestival-deltagare ”Allsång på Skansen”, som Eric Saade, Eva Rydberg & Ewa Roos, Loreen och såklart årets vinnare Tusse Chiza, som står på scenen den 27 juli.

Fakta: "Alla artiser i Allsång på Skansen"

29 juni: Per Andersson, Lisa Nilsson, Pernilla Andersson, Molly Sandén, Anis Don Demina.

6 juli: Sabina Ddumba, Eric Saade, Lena Jonsson Trio, Uno Svenningsson.

13 juli: Eva Rydberg & Ewa Roos, Takida, Loreen, Thomas Stenström

20 juli: Jelassi, Frida Öhrn, Newkid, Vikingarna, Brynolf & Ljung

27 juli: Arvingarna, Eagle-Eye Cherry, Cherrie, Tusse

3 augusti: Sandro Cavazza Charlotte Perrelli, Darin, Tove Styrke

10 augusti: Landgren/Tolstoy/Sand, Smith & Thell, Daniela Rathana

Allsångsscenen är din: Benjamin Ingrosso

17 augusti: Maja Francis, Chris Kläfford, Peter Jöback, Timbuktu

Veckan innan premiären firar SVT att programmet fyller 40 år, med ett specialprogram där Nielsen och tidigare programledare berättar om sina år med Allsången. Dessutom visas höjdpunkter från åren upp.

ANNONS

LÄS MER:Konserter i Göteborg 2022: Laleh, Hellström, Rammstein och Maggio

Förra året sändes programmet helt utan publik, i år blir det 500 personer sittande likt ”Lotta på Liseberg”.

– Det blir en liten men ack så härlig publik på plats. Det är något som vi alla, och jag framförallt, har längtat oerhört mycket efter, säger Nielsen på presskonferensen.

Varje år får en artist hålla en timmes konsert efter sändningen av Allsången under vinjetten ”Allsångsscenen är din”. I år blir det Benjamin Ingrosso som får timmen den 10 augusti.

LÄS MER:Hemma hos Benjamin Ingrosso

LÄS MER:Cherrie har lämnat Rinkeby – men bär förorten med sig

– Jag är så peppad, glad och stolt att få göra detta nu i min karriär, säger Benjamin Ingrosso på pressträffen.

Under året släppte han albumet "En gång i tiden", dessutom har han dykt upp i tv-rutan med sitt egna matlagningsprogram "Benjamins" under vintern. Han berättar att han redan börjat förbereda sig för konserten hemma.

– Jag ser fram emot att förhoppningsvis få till lite gästartister som jag själv ser upp till, säger han.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS