Skådespelaren Alexander Abdallah avslöjade i Skavlan att han egentligen döptes till Jahid som förnamn. Han valde själv att byta bort namnet som 18-åring.
Skådespelaren Alexander Abdallah avslöjade i Skavlan att han egentligen döptes till Jahid som förnamn. Han valde själv att byta bort namnet som 18-åring. Bild: Mia Höglund

Alexander Abdallahs avslöjande: Döptes till Jihad

Skådespelaren Alexander Abdallah berättar i en intervju med Skavlan att han egentligen föddes med namnet Jihad. Som tonåring valde han att byta namn.
– Terroristerna har förstört det, säger skådespelaren.

ANNONS
|

”Du har bytt namn?” säger Fredrik Skavlan under premiäravsnittet av hans talkshow till skådespelaren Alexander Abdallah som är en av gästerna tillsammans med Magnus Uggla och Seinabo Sey.

”Hur visste du det?” svarar Abdallah förvånat innan han bekräftar påståendet.

– Jag föddes med namnet Jihad, och hette Jihad Abdallah. Sen valde jag att byta namn när jag var 18 år.

LÄS MER:Alexander Abdallah fick drömrollen i ”Snabba cash”

LÄS MER:Recension: ”Thunder in my heart” – Viaplay

Jihad blev Alexander

Jihad är ett vanligt förnamn enligt skådespelaren, som även säger att han tycker att det är jättefint. Men på grund av dagens kopplingar som namnet fått ville han inte ha det som tilltalsnamn.

– Det betyder heligt krig. Man kan göra heligt krig i sig själv. Men terroristerna påstår ju att de gör heligt krig varje gång, så de har förstört namnet, säger skådespelaren i intervjun.

ANNONS

LÄS MER:"Snabba cash" får andra säsong

Alexander Abdallah är för många känd för rollen som Salim i ”Snabba cash” som blev en tittarsuccé på Netflix. Han har även spelat Rick i ”Älska mig” och Sam i Amy Deasismont tv-serie ”Thunder in my heart”.

Skavlan är nu inne på sin sista säsong och har premiär på fredagen.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS