Advokat oväntad snackis i Gwyneth Paltrow-rättegång

Hollywoodstjärnan Gwyneth Paltrow har blivit stämd efter en skidolycka. Nu gör motpartens advokat oväntad succé i sociala medier på grund av sin hyfsat ovanliga förhörsteknik.

ANNONS
|

Olyckan som ligger till grund för hela rättstvisten skedde i Utah 2016. Någon typ av kollision skedde mellan Hollywoodstjärnan och wellnessentreprenören Gwyneth Paltrow och en pensionerad optiker vid namn Terry Sanderson.

Han lämnade in sin stämningsansökan redan 2019, men det är först i veckan som fallet tagits upp inför en jury. Sanderson hävdar att Paltrow orsakade krocken och därför ska betala upp till 300 000 dollar i skadestånd för hans sjukhuskostnader och kvarstående men. Gwyneth Paltrow har i stället vittnat om att Sanderson körde in i henne bakifrån. Hon har lämnat in en motstämning och krävt Sanderson på det symboliska beloppet 1 dollar, plus hennes advokatkostnader.

ANNONS

Liksom i den uppmärksammade tvisten mellan Johnny Depp och Amber Heard har förhandlingarna direktsänt och hårdbevakats av nyhetsmedier. En oväntad snackis har blivit Sandersons juridiska ombud Kristin VanOrman, något som fångats upp av Washington Post.

Paltrow småskrattade under förhöret

När VanOrman inledde sitt förhör av Paltrow under fredagens förhandlingar kunde hon inte sluta förundras av skådespelerskans längd.

”Hur lång är du?” frågade hon.

”Ungefär 1,77. Fast jag misstänker att jag krymper”, svarade Paltrow.

”Då är vi två! Jag är så avundsjuk. Jag måste ha decimeterhöga klackar för att ens nå upp till 1,65!”

VanOrmans vänskapliga ton genomsyrade hela förhöret. Hon frågade om Paltrow hade på sig hjälm och skidglasögon, som alla andra i skidbacken, vilket Paltrow bekräftade.

”Fast jag slår vad om att du hade en snyggare skidoverall”, fnissade VanOrman till svar.

Paltrow fick också förklara varför hon skällde ut Sanderson i skidbacken, varpå skådespelerskan medgav att hon var ganska arg efter incidenten.

”Du är liten men mäktig!” kommenterade VanOrman med ett stort leende, och lade sedan tyst till: ”Fast du är ju inte så liten.”

Vid ett annat tillfälle undrade VanOrman om Paltrow generellt ger mycket i dricks. När Paltrow svarade ja fick hon återigen ett stort leende till svar, samt kommentaren:

ANNONS

”Fantastiskt! Jag förväntade mig inget mindre.”

Både VanOrman och Paltrow log och småskrattade flera gånger under förhöret, mellan de allvarligare partierna, vilket glatt mången sociala medier-följare:

LÄS MER:Paltrow om skidolyckan: Trodde det var ett skämt

LÄS MER:Medicinexpert varnar för Paltrows covid-tips

LÄS MER:Amber Heards karriär spås drabbas mer än Depps

LÄS MER:Tv-sändning av Depp–Heard- rättegång kritiseras

Anmäl dig till vårt nyhetsbrev

GP:s kulturredaktion tipsar om veckans snackisar, händelser och guidar dig till Göteborgs kulturliv.

För att anmäla dig till nyhetsbrevet behöver du ett digitalt konto, vilket är kostnadsfritt och ger dig flera fördelar. Följ instruktionerna och anmäl dig till nyhetsbrevet här.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS