Aden & Asme tolkar ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”

Aden & Asme från Hammarkullen gör comeback med sin egen version av Håkan Hellströms klassiker ”Känn ingen sorg för mig, Göteborg”. ”Vi vill spegla Göteborg från olika infallsvinklar”, säger hiphopduon.

ANNONS
|

Drygt tjugo år efter Håkan Hellström från Nitaregatan i Frölunda debuterade med ”Känn ingen sorg för mig, Göteborg” kommer nu svaret från Hammarkullen. Hiphop-duon Aden & Asme, som haft ett uppehåll sedan 2019, släpper sin egen version av låten.

Duons tolkning kommer fredagen den 11 juni, bara veckan efter staden 400-årsfirande.

– När originallåten släpptes var vi fyra år gamla och tjugo år senare står vi här till slut med vår version utav en av Sveriges mest folkkära artister, säger Asme i ett pressmeddelande.

I låten samplar duon Håkans intro, refräng och sång men har skrivit egna verser. Bland annat låter det såhär:

ANNONS

”Känn ingen sorg yee

För mig göteborg ye

Abonnenten du söker

Han röker en holk yee

Me en roley på vänster arm

Hon känner säker i min famn

Djävulen släpper inte sin dans

Han vaktar axeln han vill inte bounce yee”

Jobbar på nytt album

Duon hintar också att man just nu arbetar med sin nästa fullängdare.

– Som vanligt brukar vi hålla saker hemliga, tills det är dags och då låta musiken tala för sig själv. Det har varit en hektisk tid med mycket roliga projekt på gång inom filmvärlden - men eftersom vi båda har släppt soloalbum så kan ni gissa vad som kommer vara prio det här året, berättar Aden.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS