Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Pressbild Bild: Göteborgs Filmfestival
Pressbild Bild: Göteborgs Filmfestival

Adam Price tog emot pris för årets bästa nordiska manus

Vid en cermoni vid Göteborgs Filmfestival ikväll tog den danske manusförfattaren Adam Price emot pris. För sin serie Ride Upon the Storm belönades han med Nordisk Film & TV Fondpris. Det är andra gången priset delas ut som ges till huvudförfattaren till årets bästa nordiska manus i drama.

Det var vid förra årets filmfestival som priset för årets bästa nordiska manus i drama instiftades. Då tog Stephen Uhlander och Mette M. Bølstad emot priset för den norska filmen Nobel. I år fick dansken Adam Price ta emot priset på 200 000 kronor för sin dramaserie Ride Upon The Storm.

Nordisk Film & TV Fond beskriver Ride Upon the Storm som ett karaktärsdrivet drama som undersöker det onda och goda och den andliga resan mot att söka en större mening i livet. Historien kretsar kring en familj bestående av präster som söker sina rötter tillbaka mer än 250 år.

Adam Price var en av manusförfattarna till den Emmy-vinnande serien Nikolak och Julie. Han har också skrivit den framgångsrika serien Borgen som sålts till mer än 80 länder och vunnit flertalet priser.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.