Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
 Bild: Jenny Kroon/Privat
Bild: Jenny Kroon/Privat

10 år efter mordet på Pelle – vännerna ordnar hyllningskväll på Brewhouse

I februari 2010 blev Per ”Pelle Pop” Nordkvist brutalt mördad vid en bankomat i Länsmansgården. På Alla Hjärtans dag, på dagen tio år senare, ordnar hans vänner en hyllningskväll till honom på Brewhouse, med konstutställning, liveartister och en hörna där man kan klistra fast stjärnor under ögonen.

LÄS MER: Mirres vän mördades för att han stack ut – nu berättar hon om sorgen

LÄS MER: En hyllning till rätten att vara sig själv

Mirre Sennehed publicerade förra året en bok om vännen Per ”Pelle Pop” Nordkvists liv. Nu har hon tagit initiativet till kvällen "Pop for love" på Brewhouse, för att i en polariserad tid uppmärksamma hans minne och den positiva person han var,.

– Det har varit för mycket fokus på att han blev mördad. Våld och hat får väldigt mycket fokus, men det finns mycket bra saker som sker i samhället också. Pelle var en person som kämpade för mänskliga rättigheter, och som brydde sig om samhället. Då känns det fint att få belysa det.

Har flera idoler på plats

På scen står bland annat Moto boy, Lejonhjärta och Göteborgs Indiekör. Dessutom kan en hemlig gäst bli aktuell. De flesta artisterna spelar ideellt.

– Sedan är det väldigt kul att Joni Mälkki från Slagsmålsklubben kommer och spelar skivor. Det var ett band som Pelle gillade väldigt mycket. Han har ju flera idoler på plats så det är jättefint.

Det blir även en konstutställning och tal på scen. Dessutom en stjärnhörna där man kan klistra fast stjärnor under ögonen om man vill. Precis som Pelle hade, och som Henrik Berggren i favoritbandet Broder Daniel.

– Tanken är att man kan komma till vid 19 och vara med vid konstutställningen och talen. Men man kan ramla in vid halv elva och tycka det är kul också. Det finns olika besökare och alla är välkomna.

Moto Boy spelar på Brewhouse på fredagen. Arkivbild. Bild: Malin Eirefelt
Moto Boy spelar på Brewhouse på fredagen. Arkivbild. Bild: Malin Eirefelt

Sponsrar med hyra

Förutom Mirre Sennehed kommer ett flertal vänner till Pelle dyka upp, en kommer hela vägen från USA. Teknikbolaget "Qtech" som bidragit med utrustning och personal, Brewhouse sponsrar med hyran.

– Så vi höll nere kostnaderna väldigt mycket så vi hoppas kunna skänka så mycket som möjligt till Friends som arbetar mot mobbning.

Hur vill du att människor ska minnas Pelle?

– När man blir mördad så blir man ett offer. Folk minns det hemska som hände en, men jag tycker det är fint att trycka på människan bakom det här brutala mordet. Han var ju en väldigt öppensinnad och kärleksfull person och det vill man lyfta fram en sån här kväll.

Pop for love

Brewhouse, 14 februari, kl. 19.00-03.00

Förköp: 195 kr eller 220 kr i dörren

Allt överskott går oavkortat till Friends i deras arbete mot mobbning.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.