Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/6

Önskade livet ur Arvingarna – nu möts banden i ”Så mycket bättre”

Det var under Grammisgalan 1993 som gitarristen i indiebandet Popsicle, Fredrik Norberg, i sitt tacktal önskade livet ur Arvingarna. Nu ska hans bandmedlem, sångaren Andreas Mattsson, vara med i ”Så mycket bättre” med Arvingarnas frontman Casper Janebrink.
– Det är klart att någon gång när turnébussen bromsat in jävligt snabbt och man känt att nu smäller det, då har den lilla tanken kommit tillbaka, ja, han sade ju det då, säger Casper Janebrink.

Det är den tiden på året då TV4 avslöjar namn efter namn till höstens säsong av ”Så mycket bättre”. Nu står det klart att bland annat Arvingarnas Casper Janebrink ska vara med.

– Det känns väldigt kul, spännande, läskigt. Här kommer alla känslor på en och samma gång, säger han.

Varför läskigt?

– Men att stå där inför andra artister och framföra deras låtar, och så har man kanske ändrat och gjort det till sin egen stil. Då kommer man undra, hur ska det här tas emot?

Exakt vilka de övriga tolv är som ska delta är ännu inte klart. Men under torsdagen meddelade TV4 att sångaren Andreas Mattsson kommer att bege sig till pensionatet Grå Gåsen på Gotland för sommarens inspelning.

– Jag har bara tänkt att det är det bästa som finns att få träffa andra musiker och prata och dricka vin. Sedan ska man ju göra musik också och jag har aldrig sjungit någon annans låtar. Hittills har jag valt ganska svåra låtar, säger Andreas Mattsson till TT.

En del av indiebandet Popsicle

Andreas Mattsson har en solokarriär och har skrivit låtar till artister som Carola, Lisa Nilsson och Peter Jöback, men han var också sångare i indiebandet Popsicle.

Popsicle blev kanske ett känt namn hos den breda publiken med singeln ”Not forever” 1996. Men redan under det tidiga 1990-talet hade de närt framgångar. Exempelvis med albumet ”Lacquer” och hitlåten ”Hey princess” som hyllades av kritikerna. På Grammisgalan 1993 fick gruppen ta emot pris, då gitarristen Fredrik Norberg plötsligt tog ordet.

– Tack till oss själva, varsågod, och hoppas Arvingarna dör i någon tragisk bussolycka, sade han då.

Casper: Tanken kan komma tillbaka i turnébussen

Casper Janebrink säger att Partille-gruppen inte riktigt uppfattade där och då vad som hände, men att medier blåste upp historien rejält. Och det har också satt sina spår. Stjärnan berättar att när han har känt turnébussen kränga har orden kommit tillbaka.

– Det är klart att någon gång när turnébussen bromsat in jävligt snabbt och man känt att nu smäller det, då har den lilla tanken kommit tillbaka, ja, han sade ju det då.

Men när det kommer till att träffa Andreas Mattsson är inte Casper Janebrink orolig. Han säger att han och de övriga i Arvingarna inte är långsinta och påpekar att det ju inte var Andreas Mattsson som sade de ökända orden på Grammisgalans scen.

– Vi har pratat med Andreas före detta och vi har nog också träffat på honom någon gång tidigare. Han har bett om ursäktat för detta och det var inte hans idé, säger Casper Janeberink.

Man kan tänka sig att det här kommer att komma upp under inspelningen?

– Ja, det kan man. Och det kan bli spännande det med.

Fakta: De medverkar i "Så mycket bättre"

(TT)

Andreas Mattsson

Cherrie

Siw Malmkvist

Casper Janebrink (Arvingarna)

Peter Jöback

Maxida Märak

Ytterligare artister presenteras senare i veckan.

"Så mycket bättre" har sänts i elva säsonger.

Missa inget från GP Kultur!

Nu kan du få alla våra kulturnyheter, reportage, debatter och recensioner som en liten notis direkt till din telefon genom att klicka på följ-knappen vid taggen Kultur. I mobilen finner du den under artikeln och på sajt överst till höger om artikeln.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.