Återförenat Lok rullar in på Pustervik

För 20 år sedan kom Loks debutalbum. Nu är det hårda rockbandet återförenat och jubileumsspelar på Pustervik.

ANNONS
|

"Det svenska ursinnet är tillbaka".

Så dramatisk var rubriken i Karlskronas dagstidning Sydöstran efter Loks återföreningsgig på Sweden Rock tidigare i somras. Enligt samma artikel var de "lika arga som någonsin", vilket är imponerande med tanke på att det ändå har gått 17 år sedan rockbandet från Göteborg efter tre album och en kort men intensiv karriär valde att lägga ner sin verksamhet.

Sedan dess har sångaren Martin Westerstrand frontat Rallypack, som raskt bytte namn till Lillasyster, medan de andra mest har verkat i skymundan. Men i vintras kom så beskedet att Lok skulle återuppstå för en sommarturné, lagom till sitt 20-årsjubileum av debutalbumet "Naken, blästrad och skitsur", och nu är bandet tillbaka i Göteborg för inte en men två spelningar på Pustervik. Mer eller mindre utsålda.

ANNONS

Alla hade mognat

– Varje gig är en kamp, en strid som ska vinnas, och att snart 50 år gammal få fylla Pustervik två gånger om ... det känns helt otroligt. Jag går runt här hemma och bara ler, säger Martin Westerstrand som var den som tog initiativ till återföreningen.

– (skratt) Det var inte helt självklart då vi var jäkligt förbannade och inte hade pratat med varandra på säkert 15 år. Men det visade sig att vi hade mognat allihop. Det gamla grollet var glömt och det gick väldigt snabbt att hitta tillbaka till den där sköna, goa känslan.

Dessutom föll den musikaliska biten överraskande enkelt på plats. De fyra musikerna klickade direkt och Martin Westerstrand hade inga större problem med att plocka upp growlet från förr.

Ingen fyllde tomrummet

Det behövdes heller inte många repetitioner förrän planen på en sommarturné tog fart.

– Ett bra beslut med tanke på hur kul det har varit att spela i sommar. Och publiken verkar ha saknat oss! Kanske för att ingen riktigt har fyllt det där tomrummet som Lok lämnade efter sig, säger Martin Westerstrand.

Snart är bandet halvvägs igenom sin sommarturné och efter stora festivalspelningar på bland annat Sweden Rock och Peace & Love väntar nu en handfull klubbgig.

ANNONS

Och sedan? Blir det en ny Lok-platta?

– Ja du, det är det ingen som vet ännu.

Ingen ..?

– (skratt) Jo, vi vet förstås. Men inte ni. As of right now tänker vi låta det vara så. Ni får helt enkelt vänta och se.

Lok

Startade i Partille 1995 och vann samma år talangjaktstävlingen Partillerocken. Släppte tre album och gick skilda vägar efter en spelning på Göteborgskalaset 2002.

Består då som nu av Martin Westerstrand (sång), Daniel Cordero (bas), Thomas Brandt (gitarr) och Johan Reivén (trummor).

Är halvvägs genom sin sommarturné och spelar på Pustervik på fredag och lördag kväll. Sedan väntar gig i Karlstad, Halmstad och Stockholm.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS