Åska och hagel stoppade inte Donna & the Dynamos. Strax efter det kraftfulla ovädret körde trion Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlotte Strandberg igång scenprogrammet med låtar ur musikalen Mamma Mia.
Åska och hagel stoppade inte Donna & the Dynamos. Strax efter det kraftfulla ovädret körde trion Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlotte Strandberg igång scenprogrammet med låtar ur musikalen Mamma Mia. Bild: Pressbild

Åska stoppar inte Donna & the Dynamos

Söndagens publik i Frihamnen fick höra låtar ur musikalen Mamma Mia. Gruppen Donna & the Dynamos lät sig inte skrämmas av hagelstormen med åska.

ANNONS
|

– Ja precis nu har det varit lite ruggigt, säger Fabian Bengtsson, medieansvarig under seglingstävlingen och folkfesten Volvo Ocean Race.

– Men vi kör på enligt plan. Vi har också förberedelser för om det skulle bli mer åska och elavbrott, och har tekniskt kunnig personal på plats.

Han ser gruppen Donna & the Dynamos som en höjdpunkt i artistprogrammet, som under veckan också välkomnar artister som Teddybears. Lamix, Jessica Andersson och ISA.

– Just nu ser det ljusblått ut, så det blir nog perfekt nu när de snart ska gå på, säger Fabian Bengtsson.

ABBA-låtar ur musikalen

Donna & The Dynamos består av Gunilla Backman, Sussie Eriksson och Charlotte Strandberg som medverkade när musikalen Mamma Mia sattes upp på Cirkus i Stockholm 2005–2007. I Frihamnen trotsade de vädergudarna genom att framföra sina favoriter bland ABBA-låtarna.

ANNONS

Artister som Beatlestolkarna i Pepperland och det lokala hiphopbandet Huset har redan hunnit uppträda på scenen i Frihamnen, under Volvo ocean race, som pågår till den 21 juni.

– I går var det perfekta väderförhållanden. Då spelade Samir & Viktor inför en ung och väldigt härlig målgrupp, då var det fullt ös och en massa folk, berättar Fabian Bengtsson.

Fler artister som spelar i Frihamnen

Måndag 18 juni Jessica Andersson, Gladys del Pilar, Mikael Rickfors och Partypatrullen

Tisdag 19 juni Isa Tengblad och Lamin "Lamix" Mbergan, som nyligen utsågs till frantidens artist på P3 Guld-galan

Onsdag 20 juni Jennie Abrahamsson och Teddybears, som just släppt singeln Hustla från sitt kommande album

ANNONS